Films & Series

Zien: de eerste beelden van het nieuwe seizoen ‘House of the Dragon’

house-of-dragon-season-2

De temperaturen dalen, de laatste maanden van het jaar breken aan, oftewel winter is coming. Alle Game of Thrones-fans opgelet! Want er komt een nieuw seizoen aan van House of the Dragon. Enne, we hoeven minder lang te wachten dan we in eerste instantie dachten! HBO geeft ons alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten, de eerste beelden zijn hier!

Game of Thrones

Een serie die ons hart heeft veroverd en misschien wel dat van de hele wereld is HBO-serie Game of Thrones. Met de legendarische looks van Daenerys Targaryen en de ogen van John Snow waar wij dus echt wel bij weg smelten, bleven wij seizoen na seizoen aan de buis gekluisterd. Game of Thrones is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin. Hij neemt je mee in deze populaire fantasy-televisieserie in het fictieve rijk Westeros. In dit Westeros rijk draait alles om macht en de koninklijke families vechten elkaar letterlijk de tent uit om de troon te bestijgen. Maarre, er is meer dan alleen politieke strijd. 

Helaas komt aan al het goede een einde, en moesten wij ook afscheid nemen van onze favoriete karakters. Toch wist HBO Max ons te troosten met een prequel van de serie! Of je nu fan bent van bloederige gevechten, politieke intriges of gewoonweg prachtig acteerwerk, deze epische serie heeft het allemaal. 

House of the Dragon

De knappe John Snow en Rob Stark zagen wij helaas niet meer terug in de prequel van Game of Thrones. House of the Dragon speelt zich namelijk af tweehonderd jaar vóór alle gebeurtenissen in deze fantastische serie. In plaats daarvan worden we geïntroduceerd met nieuwe karakters, verhaallijnen en… draken. House of the Dragon neemt ons mee naar een tijd waarin House Targaryen nog heerste over de Zeven Koninkrijken. Maarre, zoals we allemaal weten, eindigde hun bewind in tragedie. De serie onthult de verraderlijke intriges, politieke machtsstrijd en bloedige gebeurtenissen die uiteindelijk hebben geleid tot de ondergang van dit machtige huis.

Eén van de meest epische gevechten uit deze periode is bekend als de Dance of Dragons. Nee, geen danswedstrijd met vuurspuwende reptielen, maar een bittere strijd tussen rivaliserende leden van House Targaryen die het koninkrijk verscheurde – heftig!

Seizoen 2

Het seizoen eindige toch wel met een aantal van onze vragen nog onbeantwoord. Gelukkig, deelt HBO nu het heugelijke nieuws dat er een tweede seizoen van de serie aan zal komen. En wanneer we seizoen twee kunnen gaan verwachten is al aan het begin van de zomer van 2024! Whohoee! We kunnen dus ein-de-lijk gaan aftellen tot het nieuwe seizoen verschijnt op HBO Max.

Eerste beelden

Jij bent natuurlijk razend benieuwd naar de eerste beelden van dit seizoen – snappen wij, wij namelijk ook. HBO heeft zojuist de eerste trailer onthuld voor het tweede seizoen van de Game of Thrones-prequel, House of the Dragon. De trailer biedt kijkers een voorproefje van de bloedige en meedogenloze oorlog die gepland staat voor de zomer van 2024.

Watch on YouTube

Beeld: House of the Dragon