Films & Series

Dit is alles wat je wil weten over seizoen 2 van Heartstopper

heartstopper-seizoen-2

Het eerste seizoen van Heartstopper was meteen al een mega hit. Daarom kunnen we natuurlijk niet wachten op het vervolg van de reeks. Lees hier alles wat je wil én moet weten over seizoen 2 van de mega populaire serie Heartstopper.

Heartstopper

Deze Netflix-serie wordt door kijkers enorm geprezen. De manier waarop de prille liefde tussen twee jongens in beeld wordt gebracht wordt zelfs een ware verademing genoemd. “Heartstopper is de meest sympathieke en lieve serie op Netflix”, lezen we in recensies. Wist je dat Heartstopper daarnaast een perfecte score van 100% verse tomaten op Rotten Tomatoes heeft? Om even te vergelijken: onze andere favoriete serie Euphoria scoort 88% op deze website. Door middel van de Tomatenmeter kunnen kijkers hun mening over een serie of film geven. Geef je de serie een verse tomaat, geef je eigenlijk een duimpje omhoog. Voor de rotten tomaat geldt natuurlijk precies het tegenovergestelde.

Watch on YouTube

Spoiler-alert!

Verhaallijn seizoen 2

Voordat we je alle ins en outs vertellen over het tweede seizoen doen we een korte recap van het vorige seizoen. In het eerste seizoen kwamen we namelijk terecht bij de Truham Grammar High School, waar Charlie Spring (Joe Locke) naast rugbyspeler Nick Nelson (Kit Connor) kwam te zitten. Charlie, die openlijk homoseksueel is, ontwikkelde al snel een crush voor Nick, die op dat moment nog niet uit de kast gekomen was.

Volgens Charlies vrienden, Tao en Isaac maakte Charlie geen schijn van kans. Zij dachten dat Nick hetero was. Toch raakten de twee goed bevriend veranderde die vriendschap uiteindelijk uit in een onverwachte romance. Na wat worstelingen met zijn seksualiteit eindigde Nick in het eerste seizoen met een vriendje. How cute! Het tweede seizoen zal daarom ongetwijfeld meer laten zien over de ontwikkelingen in hun relatie en het naar buiten brengen van dit nieuws.

De cast

Heartstopper kan natuurlijk niet verder gaan zonder het kersverse stelletje Charlie en Nick, dus die twee gaan we met zekerheid terugzien in de cast van seizoen 2. Ook de rest van de vriendengroep, die de jongens in hun relatie steunen zullen een belangrijke rol gaan spelen. Tenslotte weten we dat we ook Nick’s moeder Sara (Olivia Colman) in het vervolg van de reeks opnieuw mogen verwelkomen.

Lees ook:
Oh no! Kerstfilm The Holiday krijgt tóch geen vervolg

Releasedatum

Wanneer het tweede seizoen op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend. Wat de streamingdienst wél heeft laten weten is dat er na het tweede seizoen nog een derde seizoen aan zal komen. Yes! We zijn dus nog lang niet klaar met de romance van Charlie en Nick. De opnames van seizoen 2 gingen in september al van start en kwamen eerder deze week tot een einde. Daarom verwachten we dat de komst van seizoen 2 niet lang meer zal duren! Wellicht in april 2023? Of eerder als we de speculaties mogen geloven. Wij kunnen niet wachten!

Beeld: Netflix

Must reads 👀