Fashion

Trend-alert! De schipperstrui is helemaal hip en zo draag je ‘m

schipperstrui-trend

In deze koude wintermaanden willen we zowel goed beschermd zijn tegen de kou als er stijlvol uitzien. Nou, dit kan! De schipperstrui is de nieuwe trend die jij deze winter moet hebben en wij laten je zien hoe je deze draagt. 

Schipperstrui

Een schipperstrui is van oorsprong een wollen trui met een col, waarin vroeger vaak knopen zaten. Het model valt smal en lang om het lichaam, zodat deze makkelijk onder een jas te dragen is, zonder dat je trui zo irritant dubbelvouwt. Originele schipperskleuren zijn zwart of donkerblauw, ook wel bekend als marineblauw waar we de kleur aan te danken hebben. Bij schippers moeten we ook vaak denken aan wit met donkerblauwe (of zwarte) strepen, een variant die we binnen deze trend ook veel voorbij zien komen. Tegenwoordig houden we ons echter niet meer zo strikt aan de regeltjes en laten we de kleuren en de knopen los. De col? Die blijft, echter zien we deze vaak met een rits inplaats van knopen. Maakt het stukken moderner en stijlvoller toch?

Functioneel

Deze trui is het stralende middelpunt van alle winkeletalages op dit moment, wat logisch is. De trui is namelijk warm, stijlvol en heel functioneel door de rits in de col. Wanneer je het koud hebt draag je de trui lekker dicht, maar wanneer je liever wat skin showt draag je rits naar beneden. Simple as that. Deze praktische trui is door de warme stof en rits een heel geliefd item voor dit najaar. Precies de reden waarom jij deze trui ook aan je garderobe toe wil voegen. Wij laten je zien hoe je de trui op vijf verschillende manieren kunt stijlen.

Klassiek

Met klassiek bedoelen we op de Franse manier waarbij we de schipperstrui combineren met een klassieke jeans en Uggs. Zo geef je de look een chique touch terwijl je eigenlijk hele comfortabele items draagt. Voor wat afwisseling kan je de Uggs ook inwisselen met loafers en de jeans voor een pantalon.

Girly

Dat we in de winter geen rokjes meer kunnen dragen is natuurlijk een fabeltje. Combineer jouw warme schipperstrui met je favoriete rok, een dikke panty en draag er tenslotte hoge zwarte boots bij. Zo ben jij beschermd tegen de kou en zie je er tegelijkertijd heel girly uit. Behoefte aan nog meer laagjes? Draag onder je schipperstrui een witte blouse voor die nette look.

Chill

2022 was het jaar van de joggingspakken, wat betekent dat we onze schipperstrui ook prima met een bijpassende joggingsbroek kunnen stijlen. Of deze look heel geschikt is voor op school of werk weten we nog zo net niet, maar voor binnenshuis is deze top. Een stijlvol joggingspak om je favoriete Netflix-serie in te kijken. Alles doen we in stijl natuurlijk! 😉

Casual

Dit jaar zullen we naast de klassieke schipperstruien ook schipperspencers in de etalages zien. Een geliefd item in de modewereld voor een ontspannen casual look. Draag onder je shipperspencer een lange mouwen top en combineer deze met je favoriete broek. Tenslotte gooien we onze sneakers eronder en klaar is kees.

Lees ook:
Trend-alert! Déze kleur gaan we deze feestdagen massaal dragen

Sporty

Omdat een schipperstrui vaak een smal en lang model heeft, valt deze over het algemeen gezien vaak over de billen. Onder de trui kan je dus prima een legging dragen, omdat niemand dit door zal hebben. Eigenlijk draag je gewoon een sporty outfit, maar door de trui zal je er alsnog chic uitzien. Wat wil je nog meer?

Beeld: pinterest

Must reads 👀