Beauty

De ‘Scandinavian hairline’ wil je deze nazomer proberen

scandinavian-hairline

Je bent deze nieuwe haarstijl vast en zeker tegengekomen op Instagram, TikTok of Pinterest. De 'Scandinavian hairline' is de haartrend waar je deze nazomer op in wil haken. We vertellen je precies wat het is en geven je voorbeelden hoe je de look kunt stylen.

Scandinavian hairline

De naam van deze nieuwe haartrend vertelt ons nog maar weinig. De Scandinavische haarlijn, wat moeten we ons daarbij voor stellen? Deze populaire style is een goede manier om je gezicht een frissere uitstraling te geven het hele jaar door. Het is maar een kleine aanpassing van je coupe, maar het heeft een grote impact op je overall look.

Met nieuwe verftechniek pakt de kapper met de losse hand een paar plukjes rondom je gezicht en maakt deze lichter. Zo creëer je een illusie van blonde en heldere haarlijn wat de blondines onder ons natuurlijk krijgen door het zonnetje in de zomer. Voor iedereen die haar haren geblondeerd hebben, is dit ook een goede techniek om je uitgroei minder te laten opvallen, zonder elke keer je hele haar te verven.

View post on TikTok

Babyhaartjes

Zoals je in de video’s ziet pakt de kapper bij de Scandinavian hairline alleen de fijnste en dunste babyhaartjes rondom je gezicht. Dit wordt op een voorzichtige manier aangepakt, zodat de plukjes niet afbreken. Op TikTok staan er talloze tutorials voor meiden met blond haar, maar ook de brunettes kunnen deze trend uitproberen. Overleg met je kapper en kies een kleurtje dat 1 à 2 tinten lichter is dan je natuurlijke haarkleur. En voilà, je hoort er helemaal bij!

View post on TikTok