Food

Lekker verkoelend: zo maak je een overheerlijke sangria slushie

Sangria slushie

De warmere dagen komen er weer aan, dus een verkoelend drankje kan dan zeker niet ontbreken. Vooral cocktails en ijsjes zijn heerlijk tijdens een zonnige dag, dus ook nu is er weer een recept perfect voor de zomer. Dit is namelijk het recept voor een overheerlijke sangria slushie.

Sangria slushie

Als we aan sangria denken, dan denken de meeste waarschijnlijk aan het typische Spaanse drankje. Toch wordt het drankje in Nederland ook steeds populairder. Vooral in de zomer is een verkoelende cocktail als sangria heerlijk. Maar wat als er nu een recept bestaat, waardoor het drankje nog lekkerder wordt? Er bestaat nu namelijk een sangria slushie, die voor nog meer verkoeling zorgt tijdens de warme zomerdagen. Door de ijskoude smaak van de slush en de fruitige smaak van de sangria, kom je helemaal in de zomerse sferen terecht. Het drankje is gemakkelijk om te maken, dus pak alvast al je spullen erbij. Want dit recept voor een sangria slushie moet je echt een keertje gemaakt hebben.

Ingrediënten

  • IJsklontjes
  • 250 milliliter rode wijn
  • 250 gram bevroren fruit
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels honing
  • Fruit voor garnering

Lees ook:
Recept: zo maak je een heerlijke Flügel suikerspin cocktail

Aan de slag

Als je alle ingrediënten in huis hebt gehaald, dan kan je eindelijk gaan beginnen. Als eerste moet je de schil van de sinaasappel verwijderen en doe vervolgens de sinaasappel, het bevroren fruit, de rode wijn, honing en de ijsklontjes in een blender. Zet de blender op een programma voor smoothies en laat het even een minuutjes draaien, en voilà! Je sangria slushie is helemaal klaar om heerlijk van te genieten. Schenk de slushie in een leuk cocktailglas en serveer het met vruchten, als aardbeien, frambozen en bosbessen om het helemaal af te maken, cheers!

View post on Instagram
 

Beeld: Pinterest