Love

Dit is de reden dat veel stelletjes toch samenblijven na het vreemdgaan

samenblijven-na-vreemdgaan-foto

Hij is vreemdgegaan of misschien ben jij wel de ‘vreemdganger’. Het klinkt heel logisch om dan de relatie gelijk op stop te zetten, maar veel stelletjes blijken dit toch niet te doen. Ze blijven samen na het vreemdgaan en gaan gewoon weer verder met hun relatie. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder. 

Dit is waarom de meeste stelletjes toch samenblijven na het vreemdgaan

Wat zou jij doen in die situatie?

Wat doe je als je partner vreemdgaat

Vreemdgaan, we doen het liever niet, maar wat nou als je erachter komt dat jouw partner iets met een ander heeft gedaan? In de video van Psychologie Magazine antwoorden koppels wat ze doen als hun partner vreemdgaat. Relatiepsycholoog Jean-Pierre van de Ven is daarbij aanwezig en zegt dat slechts 18% van de mannen en 14% van de vrouwen het uitmaakt als hun partner vreemdgaat. Dat is vrij weinig. Jean-Pierre van de Ven’s vermoeden is dat mensen allerlei vormen van vreemdgaan eigenlijk helemaal niet zo erg vinden. “Als iemand bijvoorbeeld heeft staan zoenen met een collega in een dronken bui is dat veel minder erg dan wanneer een geheime relatie drie jaar heeft geduurd.”

Lees ook:
WOW! Davey van Ex On The Beach exposed vanwege vreemdgaan

Zelfvertrouwen om er weer bovenop te komen

Zit je in deze vervelende situatie? Dan is het belangrijk dat je niet te onzeker over jezelf bent. Jean-Pierre van de Ven zegt hierover: “Veel mensen hebben bovendien wel voldoende zelfvertrouwen om niet in paniek te raken als de partner is vreemdgegaan. Ze voelen zich afgewezen, maar diep van binnen weten ze dat niet zij zelf een probleem hebben, maar hun partner die is vreemdgegaan.” Ook zegt hij: “In de eerste moeilijke fase, heb je die zelfvertrouwen nodig. In de tweede fase is het de bedoeling dat je het vertrouwen weer terugwint. Dit gaat langzaam, heel langzaam…”

In de video hieronder zie je wat de koppels antwoorden op de vraag: wat doe je als je partner vreemdgaat?

Watch on YouTube

Bron: Psychologie MagazineBeeld: Pinterest