Films & Series

Saltburn met Jacob Elordi wil je absoluut niet met je ouders kijken

saltburn-in-nederland

Staat jouw For You Page ook vol met video's van de knappe Jacob Elordi? Guilty! Wij kunnen geen genoeg krijgen van deze hottie, en al weken worden we getrakteerd op filmpjes over zijn nieuwste film, Saltburn. We hebben al meerdere trailers gezien, maar toch hebben we nog geen idee waar deze film precies over gaat. Gelukkig kunnen we nu ook eindelijk in Nederland deze film bekijken. Kijkers waarschuwen wel dat je deze film absoluut niet met je ouders wil zien!

Jacob Elordi in Saltburn

Jacob Elordi, de Australische hottie laat het scherm stralen met zijn onweerstaanbare charmes en veelzijdigheid. Je kent hem vast van zijn rollen in films zoals The Kissing Booth en de serie Euphoria, waar Jacob zijn stempel drukt als een mega getalenteerd acteur. Met zijn knappe verschijning en overtuigende acteertalent heeft hij de harten van velen fans veroverd – ook die van ons. In de langverwachte film Saltburn vertolkt Jacob de rol van Felix Catton, waarbij zijn betoverende Britse accent zijn fans helemaal laat zwijmelen.

Waar gaat Saltburn over?

Oliver Quick (gespeeld door de charmante Barry Keoghan), is een student aan de prestigieuze Oxford University. Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer hij wordt uitgenodigd door zijn aristocratische klasgenoot Felix Catton (Jacob Elordi met een betoverend Brits accent – oeh la la) om de zomer door te brengen in het weelderige landhuis van de Catton-familie. Wat begint als een simpele uitnodiging, ontvouwt zich al snel tot een wereld van extravagante, mysterieuze, en yes girl, zelfs erotische avonturen.

De film, die zich afspeelt in het jaar 2006, belooft niet alleen een meeslepend verhaal maar ook een visueel feestje met mode en muziek die je terugslingert naar die periode. Met een cast die straalt door namen als Rosamund Pike, Richard E. Grant, Alison Oliver, Archie Madekwe, en Carey Mulligan, weet je zeker dat het acteertalent je omver zal blazen. Emerald Fennell, de getalenteerde regisseur achter de Oscar-genomineerde Promising Young Woman (2020), staat aan het roer van deze film, en haar visie belooft een filmervaring die nog lang in je geheugen zal blijven hangen.

Klinkt allemaal veelbelovend! Maarre, we hoorden ook van kijkers dat deze film er niet eentje is die je met je familie gezellig voor de buis wil bekijken. En dat heeft alles te maken met een paar erotische scenes in de film. Spoiler: iets met een graf en een badkuip. “Ik heb gisteravond Saltburn gekeken met mijn vriendin en haar ouders bij hen thuis, zonder veel te weten over de film, en ik zou het echt niet aanraden om dat te doen 😳😳”, schrijft iemand op X.

View post on Twitter

Wanneer kunnen we Saltburn in Nederland zien?

Vanaf 22 december is de film te streamen via Prime Video! Is Jacob Elordi niet genoeg reden voor je om te kijken – hoe dan? – dan hebben we hier nog een review van Saltburn, die jou vast wel zal overtuigen: “Deze film was echt intrigerend. Het is een psychologisch spel, vol manipulatie en duistere intriges. Maak je klaar om op het puntje van je stoel te zitten. Bereid je voor om te huiveren. Bereid je voor op een paar keer uitroepen van ‘o lieve God!'”

Watch on YouTube

Beeld: Saltburn