Lifestyle

Dit is het gemiddelde salaris van een stewardess in Nederland

salaris stewardess

Ben je van plan om een carrièreswitch te maken? Dan is een avontuurlijke baan zoals stewardess misschien wel iets voor jou! Je krijgt betaald om de wereld rond te reizen en heel veel nieuwe mensen te ontmoeten. Naast het vele reizen is het natuurlijk ook heel hard werken, maar wat is nou eigenlijk het gemiddelde salaris van een stewardess in Nederland?

Salaris stewardess

Het is niet heel makkelijk in te schatten wat een stewardess precies verdient. Net zoals je voor een vliegtuigmaatschappij een andere prijs voor een ticket betaald, verschilt het salaris van een stewardess per maatschappij. Zo ontvangt de crew die werkt bij EasyJet minder dan hun collega’s die intercontinentaal vliegen.

Het gemiddelde salaris van een stewardess in Nederland ligt ongeveer tussen de €1700 en €3000 euro. Stewardessen worden betaald op basis van de vlieguren die ze maken. De vlieguren gaan meestal pas in als het vliegtuig daadwerkelijk de baan verlaat en de lucht ingaat. De crew krijgt ervoor en erna geen loon. Als de stewardessen in het buitenland verblijven, krijgen zij eten en onderdak vergoed. Ook ontvangt de vliegcrew daggeld van zo’n €50 tot €100 per dag.

Lees ook:
Dit is het meest voorkomende salaris in Nederland op dit moment

Werkzaamheden

Het is niet de best betaalde job die er is, maar je krijgt er wel een hoop voor terug. Ook draait deze baan niet alleen maar om de passagiers. Het werk van de stewardess begint al voordat de passagiers aan boord komen. Zo heeft de vliegcrew altijd een meeting voordat het vliegtuig de lucht ingaat. Tijdens deze meeting bespreken ze de veiligheidsregels en eventuele bijzonderheden over de passagiers. Daarna checkt de crew gezamenlijk het interieur van het toestel en worden de passagiers bij het instappen begeleid.

De vliegcrew is erop getraind om in allerlei situaties helder te kunnen reageren. Zo weten ze precies hoe ze moeten omgaan met passagiers die agressief, koppig of juist heel angstig reageren. Als stewardess moet je dus sterk in je schoenen staan en deze schoenen hebben zelfs een subtiel hakje eronder. Je moet dus wel ergens tegen kunnen. Daarnaast is de selectieprocedure om stewardess te worden ook heel erg streng. Uiteindelijk wordt er maar één op de tien kandidaten aangenomen.

View post on Instagram
 
Beeld: Pinterest

Must reads 👀