Lifestyle

OMG! Zo vaak maken we dus gemiddeld ruzie met onze broertjes en zusjes

Nicoline
ruzie-broer-zus

Je hebt wel eens van die momenten dat je je broertjes en zusjes het liefst de hersenen in slaat, maar gelukkig zijn er ook momenten dat jullie het wél heel goed met elkaar kunnen vinden. Het lijkt erop dat het een onvermijdelijk fenomeen is dat je ruzie maakt met je broers en zussen. Maar hoevaak doen we dat eigenlijk gemiddeld? Wij zochten het voor je uit!

Dit is hoe vaak jij dus ruzie maakt je broertjes en zusjes

En dat blijkt vaker dan dat we dachten!

Onderzoek

Het lijkt soms bijna wel alsof broers en zussen zijn gemaakt om met elkaar te kibbelen, maar hoe vaak gebeurt dit? Uit onderzoek blijkt dat je zo’n 3351 keer ruzie maakt met je broer of zus als kind. Klinkt best veel. Zeker 85% van de mensen geeft aan een irritante broer of zus wel eens een zet of een por te hebben gegeven. Wij weten zeker dat jij dat ook weleens doet. Soms kan je er niks aan doen en reageerde je zonder erbij na te denken. Volgens onderzoekers zorgen dit soort ruzies er voor dat je elke tien minuten, als jullie beiden thuis zijn, een conflict hebben.

Lees ook:
Sister-love! Déze drie sterrenbeelden hebben een hechte band met hun zus

Pesten en plagen

Als grotere zus of broer is er soms niks grappigers dan je kleine zusje of broertje een beetje te plagen. Ook dit kan conflicten veroorzaken. Dat jullie veel ruzie maken kan best grappig klinken, maar er zijn ook vervelende feiten bekend geworden uit het onderzoek. Zo geeft 40% van de mensen aan gepest en geplaagd te worden door een broer of zus. Pesten resulteert vaak in negatieve gedachtes en een negatief zelfbeeld. De kans dat je kleine broertje of zusje op latere leeftijd gepest zal worden door andere leeftijdsgenoten wordt steeds aannemelijker. Misschien toch maar vaker je woede voor je broertje of zusje verstoppen en iets beter nadenken voordat je vervelende grapjes maakt. In the end, kunnen ze ook best lief zijn.

Beeld: pinterest