Fashion

Heb je rood haar? Dan staan deze kleuren het mooist bij jou

rood-haar-kleuren

Heb jij mooie rode lokken? Dan ben je best bijzonder, want maar ongeveer 2% van de wereldbevolking heeft natuurlijk rood haar. Maar wist je dat er kleuren zijn die je kunt dragen zodat je prachtige rode haar nog meer opvalt? Wij vertellen je welke dit zijn!

Rood haar

Als roodharige ben je dus heel uniek. Toch zijn er tegenwoordig ook veel celebs die wel met rode lokken voorbij zien komen. Emma Stone, Amy Adams en Grace Coddington laten zien dat je ook met rood haar veel leuke trends kunt volgen. Bekijk hieronder de vijf kleuren die jij het beste kunt dragen als je rood haar hebt.

1. Groene

Natuurlijk staan heel veel kleuren je goed, maar de groene kleur sprint hier toch wel echt bovenuit. Rood en groen staan namelijk tegenover elkaar in het kleurenwiel en is daarom dus ook een perfecte combinatie. Denk er daarom eens aan om pastelgroen, olijfgroen, of appeltjesgroen toe te voegen aan je garderobe. Zo vallen je rode lokken nog meer op!

2. Zwart

Met de kleur zwart zit je eigenlijk altijd wel goed, maar vooral voor roodharige is dit een geweldige kleur om te dragen. Je zult dan ook weinig accessoires meer nodig hebben om je outfit af te maken, aangezien je rode haar al zo veel opvalt door de zwarte kleur.

3. Wit

Deze had je misschien niet helemaal verwacht in het rijtje, maar is toch zeker het proberen waard! Deze kleur zorgt er namelijk voor dat je, zoals de meeste roodharige, lichte huid en knallende haarkleur extra opvallen. Wat wil je nog meer?!

4. Donkerblauw

Ook donkerblauw is heel goed te combineren met rood. Vooral een denim of een donkerblauw pak staat echt geweldig in combinatie met rode lokken. Draag daarom eens een helemaal blauwe outfit, dan zul je zien dat je haar helemaal matcht met je outfit.

Lees ook:
8 struggles die alleen meiden met rood haar kennen

5. Geel

Vooral Emma Stone kwam met deze trend aanzetten in de film La La Land. In de film liet ze zien dat ook een gele outfit prachtig kan staan bij rood haar. Ook zie je de kleur steeds vaker voorbij komen in de modewereld. Een mosterd geel kleurtje of juist pastel geel, als rood harige kan jij het echt allemaal dragen!

Beeld: Pinterest