Love

Science says: romantische films kijken verbetert jullie relatie

Jamy
romantische-films-relatie

Ben je fan van romantische films? Dan hebben we goed nieuws! Déze films zijn niet alleen heel zoetsappig om naar te kijken, maar ze verbeteren ook je relatie.

Romantische films

Romantische films creëren hoge verwachtingen, waardoor je na het kijken een vervelend gevoel hieraan overhoudt. Maar dit schijnt niet helemaal waar te zijn. Binnen de relatie is er vaak één persoon die dol is op dit soort films. Dit zijn vaak vrouwen, terwijl mannen deze soms wat oppervlakkig en onrealistisch kunnen vinden. Maar uit onderzoek is gebleken dat romantische films je relatie beter kunnen maken.

Lees ook:
Zoveel serieuze relaties zul je in je leven hebben volgens je sterrenbeeld

Onderzoek

Een onderzoek uit 2019 heeft bewezen dat als koppels naar romantische films kijken, zij overtuigd waren van het feit dat liefde alles overwint. Bij andere genres was dit niet het geval en deze hadden geen enkele invloed op de relatie. Ook kwam er uit een ander onderzoek dat niet alleen vrouwen, maar ook mannen het leuk vinden om dit soort films te kijken. Zij zouden zelfs geïnspireerd raken hierdoor. Ze worden een stuk romantischer in hun eigen relatie en durven dit ook te laten zien. Is dat niet geweldig nieuws ladies?