Food

Science says: rode wijn drinken is goed voor je gezondheid

Rode wijn drinken..

In het weekend een glaasje wijn drinken of op het terras genieten van een heerlijke borrel. Veel mensen kunnen daar onwijs van genieten. Toch kan je er nu dubbel zoveel van genieten, want uit onderzoek is namelijk gebleken dat rode wijn drinken goed is voor je gezondheid.

Rode wijn

Af en toe lusten we allemaal wel een heerlijk glaasje rode wijn. Vooral ‘s avonds tijdens een gezellig girls diner of tijdens een zonnige dag op het terras. Wel zijn de meningen over rode wijn nogal verdeeld. De één zegt namelijk dat het geen kwaad kan, maar de ander zegt weer dat rode wijn een echte no-go is. Toch is er nu goed nieuws voor alle rode wijn fans. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het drinken van rode wijn goed is voor je gezondheid.

Onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat rode wijn drinken goed is voor je gezondheid. Nu ben je misschien wel benieuwd naar de gezondheidsvoordelen hiervan. Het drinken van rode wijn zou een positief effect hebben op je gebit en de gezondheid van je mond. Dat komt voornamelijk door de druivenschil en de pitten die verwerkt zijn in het drankje. Deze producten bevatten een hoge hoeveelheid chemische stoffen, die bacteriën tegen kunnen gaan in je mond. Hierdoor krijg je dus minder snel gaatjes of andere problemen. De volgende keer dat je weer een rood wijntje inschenkt of bestelt, kan je dit dus als excuus gebruiken ;-).

Lees ook:
Science says: uur sporten staat gelijk aan een glas rode wijn drinken

ALcohol

Toch willen we hiermee niet zeggen, dat rode wijn echt goed voor je is. Het blijft tenslotte alcohol en dat is niet gezondheid voor je lichaam. Vooral rode wijn bevat namelijk onwijs veel suikers en zuren, die je gebit ook aan kunnen tasten. Ook kan te veel alcohol drinken leiden tot een verhoging van je bloeddruk of leverproblemen. Toch moet af en toe een glaasje alcohol gewoon kunnen, als je het maar beperkt houdt. Om je tanden en lichaam gezond te houden, moet je niet meer dan één glaasje rode wijn drinken op een dag. Als je dat doet, is er niks aan het handje. Cheers!

Beeld: Pinterest

Must reads 👀