Beauty

Trend-alert! De ‘reverse hair washing’ techniek gaat viral op TikTok

reverse-hair-washing

Niets is vervelender dan constant last hebben van vet haar. En zelfs als je het dan hebt gewassen, lijkt het toch niet helemaal schoon te worden. Dan hebben we goed nieuws, want misschien is 'reverse hair washing' trend misschien wel dé oplossing!

Haar verzorgen

Je haar verzorgen is niet altijd even makkelijk. Al helemaal niet wanneer je snel last hebt van een geïrriteerde hoofdhuid of vet haar. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een bezoekje aan je kapsalon te brengen voor een goede behandeling, maar deze prijzen lopen vaak hoog op. Dus waarom zou je dat doen, als je er ook voor kan kiezen om de ‘reverse hair washing’ trend te proberen?

Reverse hair washing

De naam zegt het eigenlijk al, maar reverse hair washing betekent letterlijk dat je je haar op de omgekeerde manier wast. Normaal begin je met je haar inzepen met shampoo, om het vervolgens te verzachten met je conditioner. Maar bij deze trend doe je dit dus andersom! Je gebruikt dus eerst conditioner, om het vervolgens weg te spoelen met shampoo. Breng de conditioner aan over je hele haar, dus ook in je roots. Laat het een paar minuten intrekken en was je haar vervolgens met shampoo. Breng de shampoo alleen aan op je hoofdhuid.

View post on TikTok

Lees ook:
Trend-alert! De cub cut is dé nieuwe haarstijl voor deze lente

Voordelen

Reverse hair washing heeft een aantal grote voordelen. Allereerst bedek je je haar niet in product, wat vaak wel gebeurd wanneer je je conditioner als laatst gebruikt. Doordat je alle producten weer uitspoelt wordt je haar niet te zwaar en krijg je meer volume. Ook weet je op deze manier zeker dat er geen residu van conditioner in je haar blijft, waardoor je haar minder snel vet wordt en je hoofdhuid ook minder snel geïrriteerd zal aanvoelen.

View post on TikTok

Beeld: pinterest