Food

Dit zijn de 7 leukste restaurants in Amsterdam voor de herfst 2022

top-7-restaurants-amsterdam-herfst

Wanneer wij denken aan de herfst, denken we aan regenachtig weer, vallende bladeren, herfstkruiden en bovenal een warm thuisgevoel. In deze top 7 van de leukste restaurants in Amsterdam hebben we een selectie gemaakt, waar dit warme thuisgevoel 100% gewaarborgd wordt. Het huiskamergevoel reist gewoon met je mee. Wij zijn benieuwd welk restaurant jij in de herfst van 2022 zal bezoeken.

Dit is de top 7 van de leukste restaurants in Amsterdam voor de herfst van 2022

It’s cozy season!

1. NENI Amsterdam

Het restaurant NENI Amsterdam biedt jou een Oost-mediterraans menu waarbij je alle gerechten heerlijk met elkaar kunt delen. Het huiskamergevoel wordt gecreëerd door de grote open keuken die in het midden van het restaurant is geplaatst. Je ziet hoe het eten wordt bereid, net als thuis.Veel van de oostmediterrane klassiekers uit de keuken worden geserveerd als mezze. Dit zijn kleine traditionele gerechten, perfect om te delen met elkaar. Naast mezze kan je er gerechten, desserts, brood en cocktails krijgen. Yummy!

View post on Instagram
 

2. Libertine Petit Cafée

Libertine Petit Cafée is bijna elke dag geopend van ‘s morgens tot middernacht. In het restaurant hangt er een heerlijk toegankelijke en losse sfeer, wat ook het doel is van de partij. Op de site lezen we: “A restaurant for locals and wanderers alike.” Door de vroege openingstijden kan je er al om acht uur terecht voor een goed ontbijt. Denk aan een warme croissant bijvoorbeeld. Het menu is namelijk geïnspireerd op de Franse keuken. De hele dag daar kan je daar terecht voor Franse Klassiekers en goede wijnen natuurlijk.

View post on Instagram
 

3. Roku Gin pop-up-bar

Het Japanse ginmerk Roku Gin opent speciaal voor de overgang van de zomer naar de herfst voor het eerst een pop-up-bar in Amsterdam. De vier seizoenen spelen een belangrijke rol in het productieproces van Roku Gin en om de overgang van seizoenen te vieren openen ze anno 2022 dus een pop-up-bar in de Taiko Bar (gevestigd in het luxe Conservatorium hotel). Roku Gin houdt vast aan de Japanse culinaire filosofie ‘shun’: het idee dat ingrediënten op hun best zijn wanneer ze in het seizoen worden geoogst. Deze herfst staan ze dus volop in het teken van cozy season. De pop-up-bar opent op vrijdag 23 september en zaterdag 24 september 2022. Wie zien we daar?

View post on Instagram
 

4. Morgan & Mees

Morgan & Mees is gelegen in Amsterdam Oud-West. Heel dicht bij de meest levendige en artistieke buurten van Amsterdam. Het is een gezellig en charmant boetiekhotel met een cocktailbar en restaurant. Het motto van Morgan & Mees? Ultieme verwennerij en comfort. Dit is dus ook zeker te merken in het restaurant. Je kan er de hele dag door eten, drinken of borrelen in het moderne restaurant of in de overdekte binnenplaats, die ook nog eens verwarmd is! Dat klinkt heerlijk. Als je geen genoeg kan krijgen van Morgan & Mees kan je er gelijk een nachtje blijven. 😉

View post on Instagram
 

5. Café Moer

Bij Café Moer houden ze van makkelijk, goed en gezellig. Bij binnenkomst kan je op één van hun heerlijk banken neerploffen met een bak koffie of kan je met vrienden komen chillen aan de bar. In de keuken staan groentes centraal en hebben ze genoeg opties voor vegetariërs en veganisten. We worden in de Oosterse wereld gedompeld met heerlijke gerechten en natuurlijke mezze. De ingrediënten zijn biologisch en altijd seizoensgebonden. De perfecte plek om de herfst te proeven dus. Op de zaterdagen kan je gezellig aan sluiten bij de borrelavond: ‘Mezze’n Allen-borrels’.

View post on Instagram
 

6. The Lobby V

The Lobby V staat voor goed eten, mooi drinken en onverdunde gezelligheid, zoals ze zelf mooi zeggen. Hier kan je de beste stadsvibes voelen en meemaken. Bij het restaurant vinden ze het belangrijk dat je op je gemak bent en volledig jezelf kan zijn. Service staat daarom ook voorop, waarbij je altijd geholpen wordt door vriendelijke medewerkers. The Lobby heeft een heerlijke loungehoek waar je perfect kan chillen aankomende herfst. Het geeft een gevoel van een gezellige huiskamer met veel kaarsen en sfeerverlichting. Echt een gezellige plek.

View post on Instagram
 

Lees ook:
OMG! Dit restaurant heeft alleen maar nacho schotels en cocktails op de kaart

7. Pllek

Pllek is met zijn bijzondere locatie een relaxed, open-minded en verrassend restaurant in Amsterdam. Ze vinden het hier belangrijk dat het eten gezond, duurzaam en verzadigend is. Het is echte feel good food. Het menu draagt dus letterlijk bij aan een betere wereld, waarbij ze bewuste keuzes maken wat betreft leveranciers, producten en ingrediënten. De menukaart is hierdoor zorgvuldig opgesteld uit lokale producten en 75% vegetarisch en 25% veganistisch eten. Om het herfstgevoel extra aan te wakkeren plaatsen ze in het midden van het restaurant een grote open haard.

View post on Instagram
 

Beeld: pinterest