Love

Oei! In déze maand vinden de meeste break-ups plaats

maand-relaties-stuk

Zit jij al een tijdje in een vaste relatie? Pas dan op, want de maand waarop de meeste relaties stuk gaan komt eraan. Wij vertellen je welke maand dit is, en wat jij kunt doen om een break-up te voorkomen. 

Break-up maand

Uit onderzoek blijkt dat de maand december de populairste maand is om een punt achter je relatie te zetten. Om nog specifieker te zijn, gaan de meeste koppels op 11 december uit elkaar. Dit jaar valt die dag op een zondag. Het klinkt als een best logische dag om je relatie uit te maken. Want als jij al klaar bent met je relatie, dan wil je zéker niet de feestdagen nog samen doorbrengen. Twee weken voor kerst is dus een ‘veilige’ optie in veel ogen.

Lees ook:
Deze drie sterrenbeelden hebben de meeste kans op liefde deze herfst

Red je relatie

Maar hoe kom jij deze maand waarin de meeste relaties stuk lopen door? Een manier waarop je deze break-up dag kunt doorstaan is door een vakantie te boeken met als vertrekdatum 11 december. Er is vrijwel niemand die het dan in zijn hoofd haalt om het uit te maken. Waarschijnlijk is je partner dan met andere dingen bezig. Nog een manier is afleiding. Ga geen lastige gesprekken aan met je partner in deze periode en plan leuke dingen samen. Denk aan: samen buiten de deur lunchen of ontbijten, een wandeling op het strand of door het bos, samen naar het theater of de bios. En als je die zondag dan eindelijk overleefd hebt samen, is het alweer maandag. De week begint weer en iedereen maakt een begin aan zijn drukke agenda’s.

Punt uit

De bovenstaande oplossingen zijn natuurlijk fijn als je allebei nog graag in deze relatie zit. Nu willen wij natuurlijk niet zeggen dat, als je partner er al echt een punt achter wil zetten, je dit moet negeren. Ga op een ander moment in gesprek, en werk samen aan de relatie. Dan komt het vast goed tussen jullie twee. Ook al is december de maand waarin de meeste relaties stuk gaan, is het ook een maand gevuld met familie, vreugde, liefde en gezelligheid.

Beeld: Pinterest