Travel

Hou je van reizen? Dan moet je Scandinavië zeker weten eens bezoeken

scandinavie-reizen

Pak die koffers maar snel van zolder en grijp je paspoort bij de hand. Jij en je bestie willen namelijk zo snel mogelijk een trip naar (één van) de Scandinavië boeken. Wij hebben de leukste hotspots even op een rijtje gezet. 

Dit zijn de leukste hotspots van Scandinavië

Als je een vakantie boekt denk je (meestal) aan een warm land waar jij lekker in de zon kan liggen en je geen zorgen hoeft te maken of het straks gaat regenen of niet. Toch zijn er ook landen, waarvoor je niet een halve dag in het vliegtuig hoeft te zitten, die net zo leuk zijn. In Scandinavië kan je ontzettend Insta-waardige kiekjes schieten en heerlijk ontspannen aan een kalm meertje.

Tivoli

Een attractiepark in de hoofdstad van Denemarken namelijk Kopenhagen. Het is het op één na oudste pretpark in de wereld. Dit is ook te zien als aan de stijl van het park. We like. In de avond is het park verlicht met 115.000 gloeilampen waardoor er een dromerige sfeer hangt. Wauw. Daarnaast groeien overal kleurrijke bloemen en bomen. Zeker een bijzondere ervaring en een must-see als je in Denemarken bent. Ohja, en natuurlijk leuk voor een mooi fotootje.

Gamla Stan

Deze wijk ligt op een eiland in het stadsdeel Södermalmen en vormt het oude stadscentrum van Stockholm. In het midden ligt het bruisende Stortorget waar je een kilo Zweedse gehaktballetjes naar binnen kan werken, of een filmjölkje (traditioneel Zweeds yoghurt-drankje) kan drinken. De huizen in deze wijk zijn prachtig gekleurd in donkergeel en oranje. Hierdoor kan jij de perfecte Insta-kiekjes schieten. Nog tips nodig om de mooiste foto’s te maken? Check dit artikel!

Preikestolen

Voor de avontuurlijke wandelaars onder ons is dit een uitgelezen kans om helemaal in je element te komen. De klif, die 604 meter hoog is(!), is één van de bekendste touristische attracties van van de provincie Rogaland in Noorwegen. De wandeling naar de top duurt maar liefst anderhalf tot twee uur (en dan moet je ook nog naar beneden) maar het uitzicht is amazing. Het spannende en opmerkelijke is dat er geen hek om de rand van de klif heen zit, dus je kan zo het diepe dal in kijken. Wow, scary.

Ulriken

Een alternatief voor als jullie niet zo fan zijn van een wandeling van twee uur (we get that). Ulriken is de hoogste berg van de zeven bergen die in Bergen staan. Deze Noorse attractie  is 643 meter hoog en is te bereiken via een kabelbaan. Hoe leuk is dat?! Deze stopt op 620 meter, dus je moet nog even de beentjes strekken voor die overige 23 meter. Dat is wel te doen, right?

Lees ook
Wil jij alleen reizen? Deze 6 bestemmingen zijn perfect voor jouw eerste soloreis

Louisiana Museum of Modern Art

Als jullie allebei graag een cultureel uitje willen doen, dan is dit museum perfect. Het is het drukst bezochte museum van Denemarken dus dat moet wel iets zeggen. Er hangt o.a. werk van Warhol (maakte popart van Elvis Presley en Marilyn Monroe), Picasso en Lichtenstein (maakte popart in de vorm van strips). Ook is de rest van de kunst in dit museum een must-see. Dus bestel maar snel die tickets en let’s go.

Beeld: pinterest