Travel

Travel-alert! Dit is dé reistrend van 2023

reistrend-2023

Ben je ook toe aan vakantie? Dat snappen wij heel goed! Daarom vertellen je alvast wat dé reistrend van 2023 is. Pak je koffers maar alvast!

Reistrend 2023

Je bent vast niet de enige die alweer een vakantie aan het plannen is. En misschien ben je dit jaar wel van plan om alleen op vakantie te gaan. Dat is helemaal niet zo’n gek idee! Uit onderzoek van Skyscanner is namelijk gebleken dat 37% van de reizigers dit jaar alleen op reis wil gaan. Daarom vertellen wij je alles wat je wil weten over deze reistrend van 2023.

In je eentje op reis

Alleen op reis gaan klinkt misschien een beetje spannend, maar het heeft zoveel voordelen! Je hoeft met niemand rekening te houden en kan dus lekker je eigen plan trekken en doen waar je zelf zin in hebt! Gewoon even lekker me-time, wie wil dat nou niet?! Het blijkt nu dus ook dat onderzoek dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een soloreis. En 46% van de reizigers doen dit om te werken aan hun geestelijke gezondheid en welzijn.

Angst

Het biedt dus een hoop voordelen om lekker alleen op reis te gaan. Maar misschien zie je er toch een beetje op. En dat is helemaal niet zo gek, want uit onderzoek van Tourlane en onderzoeksbureau YouGo is gebleken dat veel vrouwen het niet prettig vinden om alleen op reis te gaan. De grootste angst, bij 40% van de vrouwen is dan ook de veiligheid. Ook vind 25% van de vrouwen het spannend om tijd door te brengen in hun eentje.

Lees ook:
De beste bestemming voor een solo-trip op basis van jouw sterrenbeeld

Veiligste bestemmingen voor soloreis

Wil jij ook graag alleen op reis, maar vind je dit toch spannend? Geen zorgen! Consultancybureau NWWealth heeft onderzoek gedaan naar de veiligste voor een soloreis als vrouw. En wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  1. Australië
  2. Malta
  3. IJsland
  4. Nieuw-Zeeland
  5. Canada
  6. Polen
  7. Monaco
  8. Israël
  9. Verenigde Staten
  10. Zuid-Korea
Bron: flairBeeld: pinterest