Health

Déze 3 dingen zorgen ervoor dat we vaker naar het toilet moeten

vaker-naar-toilet

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je steeds vaker moet plassen als je al een keer bent geweest? Dat is dus helemaal niet zo gek en daar zijn dan ook logische verklaringen voor. Wij leggen je uit hoe dit precies werkt.

Te veel vocht

Één van de grootste redenen waarom je vaker naar het toilet moet, komt waarschijnlijk doordat je te veel vocht drinkt. En als je gewoon thuis bent is dat misschien niet zo erg, maar als je buiten de deur bent, dan is dat natuurlijk erg vervelend. En dat is dus niet alleen van water, want misschien heb je ook wel eens gemerkt dat als je een glaasje alcohol drinkt je blaas dan ook vaak niet meewerkt. Je nieren moeten dan dan namelijk harder gaan werken en hierdoor maakt je lichaam meer urine aan. De blaas kan daardoor ook behoorlijk overprikkelt raken. Let daarom dus goed op hoeveel vocht je binnenkrijgt.

Goed uitplassen

Een andere reden dat we vaak naar het toilet moeten is dat we vaak te gehaast plassen. Want soms plassen we niet helemaal goed uit, misschien omdat we het toilet onhygiënisch vinden. Bijvoorbeeld tijdens een avondje uit, dan gaan we er toch liever bovenhangen. Maar dat is dus heel slecht voor je bekkenbodemspieren! Tijdens het plassen is het namelijk belangrijk dat je al je spieren ontspant. Want als je niet goed uitplast, dan kan er nog urine achterblijven in je blaas. En dan is de kans dat je over een paar minuten alweer naar het kleine kamertje moet een stuk groter. Dus neem daarom altijd even de tijd om te plassen.

Lees ook:
Om déze reden moet je vaak plassen na het drinken van koffie

Niet uitstellen

Ben je nu al zo vaak naar het toilet geweest en heb je geen zin meer om wéér te gaan? Dan kun je toch maar even beter gaan plassen in plaats van het op te houden. Als je jouw plas wel vaak ophoudt, dan kun je jouw blaasspier uitrekken, wat vervolgens weer resulteert in een luie blaas. En dat willen we natuurlijk niet, want mensen met een luie blaas kunnen minder goed plassen en krijgen zelfs last van urineverlies op vervelende momenten! Ga daarom toch maar gewoon even plassen als je lichaam aangeeft dat je blaas vol zit.