Lifestyle

8 redenen waarom je vandaag nog een puppy wil nemen

redenen-puppy

Ken jij iemand die puppy’s niet leuk vindt? Precies, deze mensen bestaan niet. Uren kun je kijken naar zo’n kleine pluizenbol. Een beetje kroelen en praten tegen dat beestje. Heerlijk is dat. Er zijn zoveel redenen waarom jij een puppy gewoon móét hebben, dit zijn ze!

1. Een puppy maakt je aan het lachen

Als je mondhoeken even niet omhoog staan, hoef je maar een paar seconden naar dat vrolijke beestje te kijken en jouw humeur slaat compleet de andere kant op. Wat zijn het ook lekker gekke beestjes.

2. Je hebt iets om voor te zorgen

Hoe heerlijk is om voor een beestje te zorgen? Lekker het moedertje uithangen. Even borstelen, wassen, eten geven en uitlaten. Verantwoordelijkheid noemen ze dat ook wel. Niet alleen jij, maar ook je maatje wordt hier intens gelukkig van.

3. Je kunt lekker babbelen

Als je even je ei kwijt wil, dan kan dat gewoon. Als je ouders niet thuis zijn en je vrienden hebben geen tijd, dan kun je lekker babbelen met je puppy. Die beestjes kunnen zo fijn luisteren en leveren nou nooit commentaar! 😉

4. Je hoeft je niet te vervelen

Soms heb je van die momenten dat je echt niet weet wat je moet doen. Gelukkig is dat verleden tijd als je een puppy in huis hebt. Even met de bal gooien, een stukje wandelen of gewoon lekker knuffelen. Vervelen? Echt niet!

5. Je bent nooit eenzaam

Als je alleen thuis bent, dan is het vaak zo saai en leeg. Je zit in je eentje op de bank en begint bijna tegen jezelf te praten uit eenzaamheid. Als je zo’n schattig beestje in huis hebt, is daar natuurlijk geen sprake van. Het is één en al oor en jij ratelt maar door.

6. Het vermindert stress

Door een huisdier te aaien en ermee te bewegen, vermindert de kans op stress. Dat is toch een super goede reden om vandaag nog een puppy in huis te halen? Dat dachten wij nou ook!

7. Je blijft in beweging

Niks naar de sportschool, maar gewoon je puppy uitlaten. Drie keer per dag met dat hondje de straat op. Jouw stappenteller slaat op hol en dat is precies wat je wil. Als je een puppy neemt, krijg je een dagelijkse work-out cadeau. Ideaal.

Lees ook:
Zoveel uur slaap heeft jouw hond eigenlijk nodig

8. Iets om van te houden

Gegarandeerd dat je van dat beestje gaat houden. Na alles wat jullie samen meemaken, bouw je een hechte band op natuurlijk. Gelukkig krijg je voor alle energie die je in je puppy stopt ook veel waardering terug. Vaak in de vorm van likjes over je gezicht. Ware liefde noemen ze dat. Jij hebt helemaal geen vriendje nodig, toch?

Beeld: pinterest