Lifestyle

Drie redenen waarom hij tóch weer contact met jou zoekt

contact-zoeken

Eindelijk denk je dat je hem gevonden hebt, jouw eigen prince charming. Alles lijkt perfect in het begin van jullie relatie. Dan begint hij plots afstandelijk te doen. Hij is niet meer zo vrolijk en enthousiast over jou dan dat hij was. Uiteindelijk bloedt de relatie dood. Na een lange tijd ben je over hem heen, en dan neemt hij ineens weer contact met je op. Wat wil hij nou eigenlijk?

Dit is de reden dat hij weer contact zoekt

Er zijn jongens die je vol vragen achterlaten en simpelweg je hart breken. Hij heeft nooit meer gereageerd op jouw appjes, elke andere vorm van ander contact is ook verbroken. Maar goed, je bent sterk en gaat door. Na een tijdje denk je eindelijk over hem heen te zijn, totdat hij je weer een appje stuurt. Hieronder vind je een aantal redenen waarom hij ineens weer contact met je zoekt.

1. Hij is bang zich aan je te binden

Jij dacht dat alles de goede kant op ging, maar hij liet het opeens afweten. Het kan zijn dat hij het allemaal te ‘echt’ vond worden en angst kreeg om zich volledig aan jou te binden. Hoe gek hij ook op je is. Terwijl jij helemaal in love was, was hij bang dat hij zich teveel aan je ging hechten. Hierdoor zorgt hij juist dat hij zich steeds minder gaat binden, hij creëert een afstand die voor hem veilig voelt. Dit is het moment waarop hij steeds minder interesse toont en jullie relatie bergafwaarts gaat.

Totdat hij na een lange tijd weer iets laat horen. Nu hij een tijdje zonder jou is begint hij zich te beseffen hoe erg hij je eigenlijk mist. Hoe groot de verleiding ook is, trap er niet een tweede keer in! De kans is groot dat hij opnieuw dezelfde angst zal krijgen, en jullie weer dezelfde problemen gaan hebben. Het is alsof je een boek voor de tweede keer leest, je weet al hoe het gaat eindigen…

2. Hij voelt zich down

Hij neemt ineens weer contact met je op. Jullie hebben een leuk gesprek en daarna hoor je niets meer van hem, again. Jongens staan bekend om het hebben van een (groot) ego. Wanneer hij zich even eenzaam of down voelt zal hij jou appen. Zodra hij ziet dat jij nog geïnteresseerd bent is zijn ego weer gevoed. Van meer dan een leuk gesprek zal het dus niet komen. Hij is alleen op zoek naar de bevestiging dat hij nog leuk en aantrekkelijk gevonden wordt. Als zijn ego weer geboost is, verlaat hij net zo gemakkelijk het gesprek.

Wij vrouwen nemen niet snel genoegen met alleen een gesprek. We hopen automatisch dat een gezellig gesprek uitloopt op een date, en misschien nog wel meer. Het is voor jou natuurlijk een compliment dat hij nog interesse in je toont. Alleen moet je jezelf wel afvragen hoe oprecht die interesse is.

Lees ook
Deze sterrenbeelden zullen nooit teruggaan naar hun ex

3. Hij komt net uit een andere relatie

Deze sluit goed aan op nummer twee. Het is goed mogelijk dat hij net uit een andere break-up komt en bij jou troost zoekt. Vrouwelijke aandacht is voor mannen een goede afleiding. Hij wil zich graag even geliefd voelen en daarvoor komt hij naar jou. Jij kan hem na al die tijd nog steeds dat gevoel geven en daar maakt hij graag gebruik van.

Pas op met dit soort plotselinge gesprekken. Je weet immers niet wat hij in de tussentijd heeft meegemaakt, en waarom hij ineens weer naar jou komt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

We moeten natuurlijk realistisch blijven. Het blijven mannen en wij vrouwen zullen ze nooit voor de volle 100% begrijpen. Onthoud altijd dat een man met twijfels nooit goed genoeg is. Jij verdient iemand die wél met en al helemaal niet zonder je kan!

Beeld: pinterest