Health

Om deze reden word jij vaak voor je wekker al wakker

reden-wakker-wekker

Waar je huisgenoot na vier wekkers nog steeds ligt te snurken, ben jij al uit bed vóórdat je wekker is afgegaan. Er is een goede reden waarom veel mensen regelmatig een paar minuten eerder wakker worden dan hun wekker.

Slapeloze nachten

Een nacht slecht slapen heeft direct invloed op je mentale en fysieke fitheid. In de ochtend zal je vermoeid wakker worden en de dag maar lastig doorkomen. Een goede nachtrust is enorm belangrijk en kan veel voor je gezondheid betekenen. Helaas is dit niet voor iedereen even makkelijk. Uren liggen tobben in bed voordat je eindelijk in slaap valt, talloze keren wakker worden in de nacht of elke ochtend voor je wekker wakker worden. Het laatste probleem klinkt misschien niet zo erg, maar het kan wel vervelend zijn als jij die tien minuutjes toch nog even had blijven liggen. Gelukkig is hier een duidelijke verklaring voor.

Goed nieuws

Ondanks dat je misschien liever nog even had willen blijven liggen, is het alleen maar een goed teken dat jij een paar minuten voor je wekker wakker wordt. Als je elke dag op tijd (let op: niet té vroeg) wakker wordt, betekent dit dat jouw lichaam voldoende nachtrust heeft gehad. Je lichaam wil graag de dag beginnen en is klaar om er tegenaan te gaan. Het moment dat je wakker wordt, is het wel zo slim om er direct uit te gaan. Blijf je nog even liggen? Dan wordt het lastiger om de dag fit te beginnen.

Een paar minuten voor je wekker wakker worden is dus helemaal niks mis mee! Heb je meerdere momenten in de nacht dat je uit je slaap gehaald wordt? Dan kan hier een andere oorzaak aan vastzitten. Neem contact op met een dokter of probeer dit slaapwondermiddel.

Beeld: pinterest