Food

Recept! Zo maak je een overheerlijke Red Velvet Espresso Martini

Danique

De klassieke Espresso Martini is bij veel koffieliefhebbers een favoriet, maar wat als wij vertellen dat dit drankje nóg lekkerder is? Zó maak je een overheerlijke Red Velvet Espresso Martini!

Red Velvet Espresso Martini

Het is misschien wel duidelijk, maar het drankmerk Baileys valt bij ons op de Girlscene redactie goed in de smaak! Eens in de zoveel tijd brengen ze weer een nieuwe editie naar buiten en we zijn over onze oren verliefd op de Baileys Red Velvet Cupcake. Niet alleen wij zijn fan, maar bijna elke TikTok gebruiker spreekt zijn of haar lof erover uit. De cheffies van TikTok zijn weer aan de slag gegaan en hebben met dit nieuwe likeurtje een overheerlijke cocktail gemaakt: Red Velvet Espresso Martini!

De klassieke Espresso Martini is bij veel koffieliefhebbers een favoriet, maar wat als wij vertellen dat dit drankje nóg lekkerder is? Koffie is een goede basis, maar voeg hier vodka en dit nieuwe likeurtje aan toe en het is hemels! Door de roze kleur van het drankje, is deze perfect om te maken voor Valentijnsdag! Serveer hem aan je date of maak er een gezellige Galentine’s Day van met je besties.

Lees ook:
Recept! Deze Diet Cokeagne cocktail gaat viral op TikTok

Aan de slag!

Hebben we je helemaal enthousiast gemaakt en wil je deze Red Velvet Espresso Martini cocktail zelf proeven? Haal dan de volgende ingrediënten in huis en ga aan de slag!

  • 45 ml wodka
  • 45 ml Baileys Red Velvet Cupcake
  • 1 shot espresso
  • ijsblokjes
  • 3 koffie boontjes voor de garnering
  • optioneel: slagroom

Als je alle benodigdheden in huis hebt gehaald, kunnen we verder naar het recept. De cocktail is super makkelijk te maken en het enige wat je nodig hebt, is een cocktailshaker! Doe een aantal ijsblokjes in de shaker en voeg hier de wodka, Baileys Red Velvet Cupcake en het shotje espresso aan toe. En dan: Shake shake shake! 

Wanneer de shaker helemaal koud aan voelt, ben je klaar! Giet het over in een mooi martini glas en garneer het met drie koffie boontjes. Om hem hélemaal af te maken, kan je de cocktail ook nog aftoppen met slagroom. Hoe leuk ziet dit eruit?! Geniet ervan 😉 Vind je onze uitleg toch niet helemaal duidelijk? Het TikTok-filmpje hieronder laat het nog even aan je zien.

View post on TikTok

Beeld: pinterest