Food

Deze heerlijke recepten kun je maken met een halve avocado

recepten-halve-avocado

Avocado's gebruiken we tegenwoordig in heel veel verschillende recepten. Ze zijn natuurlijk onwijs lekker, maar hoe vaak blijven we wel niet met een halve avocado in onze koelkast zitten... Die halve avocado kun je gebruiken in deze overheerlijke recepten!

1. Pasta gemaakt van avocado

Het klinkt misschien een beetje gek, maar je kan pasta maken van een halve avocado. En dan hebben we het dus niet over een soort pastasaus, maar over de pasta zelf! Dit is misschien wel één van onze favo recepten die je met een halve avocado kan maken. Verder heb je maar drie andere ingrediënten nodig, die je waarschijnlijk ook al in huis hebt. Dat zijn:

  • Een halve avocado (duh)
  • 120 gram bloem
  • 1/2 tl baking powder
  • Een snufje zout

Bereidingswijze

Het maken van de avocado pasta is heel makkelijk. Begin door alle ingrediënten in een kom te stoppen en dit goed door elkaar te kneden. Dit kun je gewoon met je handen doen. Wanneer je het goed gekneed hebt kun je het oprollen. Maak vervolgens kleine bolletjes van het deeg, ongeveer even groot als een doperwt. Druk de bolletjes daarna voorzichtig plat, om ze een soort pasta vorm te geven. Zodra je dit met het hele deeg hebt gedaan kun je het zo’n drie à vier minuten koken en daarna kun je genieten van deze heerlijke avocado pasta.

2. Avocado crackers

Als je dacht dat pasta het enige was dat je met een halve avocado kan maken, heb je het mis. Je kan namelijk ook mega lekkere crackers maken! Hiervoor heb je dezelfde ingrediënten nodig als voor de pasta. De bereidingswijze is natuurlijk wel wat anders.

Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van je oven op 150 graden. Daarna kun je alle ingrediënten in een kom doen en dit goed door elkaar kneden. Hierna kun je het deeg gaan uitrollen. Zodra je dit hebt gedaan kun je het deeg in rechthoeken snijden – of in een andere vorm, als je creatieve crackers wilt – en ze op een met bakpapier belegde bakplaat leggen. Leg de crackers nu voor zo’n drie tot vier minuten in de oven. Daarna kun je genieten van heerlijke en super gezonde crackers!

3. Een gezichtsmasker maken met de schil

Oké, nu heb je je halve avocado waarschijnlijk wel gebruikt. Gooi de schil alleen nog maar even niet weg! Hiermee kun je namelijk een gezichtsmasker maken. De tientallen andere soorten gezichtsmaskers met avocado ken je waarschijnlijk al wel, maar deze was voor ons ook nieuw. Voor dit masker heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • De schil van een halve avocado
  • 1 el honing
  • 1 el yoghurt

Hoe maak je hem?

Het maken van dit gezichtsmasker is heel makkelijk. Laat de oven van het vorige recept nog maar even aanstaan, ook op 150 graden. Leg hier vervolgens de schil van je avocado in voor tien minuten. Daarna kun je de schil eruit halen en even in de blender stoppen. Ga door totdat de schil is veranderd in een fijne poeder. Het is heel belangrijk dat je de poeder eerst even door de zeef haalt voordat je het gaat gebruiken, om de grote stukken eruit te halen. Die wil je natuurlijk niet op je gezicht smeren. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de poeder met de yoghurt en honing mixen. En dat is het masker al! Breng het nu aan op je gezicht en laat het twintig minuten inwerken. Daarna zul je een zachte, gehydrateerde huid hebben!