Food

Recept! Zó maak je een heerlijke winter wonderland mimosa

winter-mimosa-recept

Om zo goed mogelijk deze koude wintermaanden door te komen, hebben wij weer een lekkere cocktail voor jullie klaarstaan. Met dit recept maak je een overheerlijke winter wonderland mimosa! Let's get into it!

Winterse mimosa

Buiten is het maar koud en grauw, dus we moeten er binnen een vrolijk feestje van maken! Dat doe je natuurlijk het beste met een gezellige cocktailavond. Kom niet met lege handen te staan en maak voor jouw gasten deze overheerlijke wintercocktail.

Een klassieke mimosa bestaat maar uit twee ingrediënten, namelijk sinaasappelsap en prosecco. Voor deze winterse variant laten we de jus d’orange achterwegen en voegen we nog wat toe aan de prosecco. Haal blue Curaçao, wodka en prosecco in huis! Om het drankje extra feestelijk te maken kan je ook nog eetbare glitters er aan toe voegen én een poedersuiker randje.

Recept

De ingrediënten weet je al, maar we zullen ze nog één keer op een overzichtelijk rijtje zetten:

  • 120 milliliter prosecco of champagne
  • 45 milliliter wodka (naar keuze)
  • 15 milliliter Blue Curaçao
  • Eventueel: eetbare glitters en poedersuiker

Het recept voor de Winter Wonderland mimosa gaat als volgt: Pak je mooiste champagne glazen erbij en ga aan de slag. Om er een échte wintercocktail van te maken, kan je het randje nat maken en het in poedersuiker dippen. Zo lijkt het net op sneeuw!

Schenk dan als eerste de 15 ml Blue Curaçao in het glas en voeg hier de 45 ml wodka aan toe. Top het glas af met 120 ml prosecco of champagne naar keuze en roer hier eetbare glitters doorheen! Lekker, feestelijk en perfect voor deze koude dagen. Enjoy!

View post on TikTok

Beeld: pinterest