Food

Recept! Zó maak je een verrukkelijke warme Aperol Spritz

recept-warme-aperol-spritz

We kunnen er geen genoeg van krijgen van al die lekkere wintercocktails! Ook dit voorjaar hebben we genoeg recepten om de winterdagen warm door te komen. Ga met dit recept aan de slag en maak een verrukkelijke warme Aperol Spritz.

Warme Aperol Spritz

Afgelopen zomer heeft de Aperol Spritz alle socials overgenomen. Van Pinterest tot aan TikTok, elk platform stond vol met deze overheerlijke cocktail in allerlei verschillende varianten. The world famous combinatie van Aperol, prosecco en bruiswater is de meest voorkomende variant, maar op vakantie ben je vast ook andere combo’s tegen gekomen. In Spanje doen ze er sangria in en in Italië voegen ze limoncello toe. Dacht je dat je alle opties wel gezien had? Nou, dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben een manier om van je favoriete zomerse mixdrankje een wintercocktail te maken.

In plaats van een hand vol ijsklontjes in het glas, gaan we deze winter massaal warme Aperol Spritz drinken! De basis is natuurlijk nog steeds Aperol-likeur, maar een kleine twist kan al veel invloed hebben op de smaak. Verras je vrienden met dit drankje, they’ll love it!

Lees ook:
Recept! Zo maak je een overheerlijke Oreo cocktail

Recept

Haal de volgende ingrediënten in huis om 6 à 8 cocktails op tafel te kunnen zetten. Nodig dus snel een groep vrienden uit 😉

  • 750 milliliter witte wijn
  • 300 milliliter Aperol
  • 500 milliliter appelsap
  • 4 eetlepels sinaasappelsiroop
  • 1 sinaasappel, kaneelstokjes, verse munt

Nu je de boodschappen hebt gedaan, is het tijd om aan de slag te gaan met het mixen! De witte wijn is de vervanging van de prosecco uit het originele recept. Doe de witte wijn, Aperol, appelsap en de sinaasappelsiroop in een pannetje. Verwarm dit rustig op een klein vuurtje, maar laat het niet koken! Wanneer de mix goed is verwarmd, kun je het overgieten in een leuke mok of een hittebestendig glas.

Wil je het drankje wat meet flair geven? Snijd de sinaasappel dan in schijfjes en zet deze op de rand van het glas. Doe ook de kaneelstokjes en takjes verse munt in de cocktail, dit zal ook nog eens zorgen voor meer smaak! Enjoy!

Beeld: pinterest