Food

Recept: zo maak je een overheerlijke speculoos tiramisu

speculoos-tiramisu

We kennen allemaal wel die overheerlijke speculoos koekjes. Het is eigenlijk een soort namaak variant van de speculaasjes, maar dan net even anders. En daar kun je heel veel lekkere dingen mee maken, zoals deze overheerlijke speculoos tiramisu. Wij vertellen je hoe je deze kunt maken.

Zo maak je speculoos tiramisu

Weet jij het verschil al tussen speculaas en speculoos? Speculaasjes zijn Nederlands en speculoos komt bij onze zuiderburen vandaan. Ze wilden daar ook kunnen genieten van onze lekkere speculaasjes, maar de specerijen die wij Hollanders daarvoor gebruiken zijn nogal aan de dure kant. Daarom hebben ze het recept een beetje aangepast en kandijstroop gebruikt in plaats van kaneel. En met deze koekjes kan je dus ook een heerlijke tiramisu maken.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak speculoos koekjes
  • 600 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • pot speculoos-pasta

Lees ook:
Yummy: zo maak je een tiramisu van je favoriete cocktail 

Aan de slag

Als eerste klop je de slagroom en vanillesuiker op. Vervolgens zet je de speculoos-pasta kort in de magnetron totdat deze iets meer vloeibaar is geworden. Leg de koekjes daarna in een schaal, zodat deze de bodem volledig bedekken. Doe hier een laag slagroom bovenop en voeg daar nog wat van de gesmolten speculoos-pasta aan toe. En zo maak je steeds weer een nieuwe laag met koekjes, slagroom en speculoos-pasta totdat alles op is.

Voor de extra versiering zorg je ervoor dat de laatste laag bestaat uit slagroom en maak het af met een aantal koekkruimels en voeg hier uiteindelijk nog wat speculoos-pasta aan toe. Zet deze vervolgens minimaal 6 uur in de koelkast. En daarna kan je lekker gaan smullen van jouw zelfgemaakte creatie. Yummy!

Beeld: pinterest