Food

Recept! Zo maak je deze heerlijke speculaas kokosmakronen

speculaas kokosmakronen

Wij hebben hier een onwijs lekker recept voor speculaas kokosmakronen. Als je van zoetigheid houdt, dan gaat er een wereld voor je open! De combinatie van speculaas en kokos is onweerstaanbaar. Met wie ga jij deze heerlijke speculaas kokosmakronen maken?

Speculaas kokosmakronen

Speculaas kokosmakronen vormen het ultieme recept voor liefhebbers van kokos! De onweerstaanbare combinatie van kokos en de verwarmende, kruidige toon van kaneel brengt een heerlijk winters gevoel met zich mee. Het recept is een uitnodiging om ‘s avonds lekker neer te ploffen op de bank en te genieten van dit overheerlijke toetje. Verander gewone avonden in gezellige bakmiddagen met je vriendinnen, waarbij jullie samen een smaakexplosie van heerlijke zoetigheidjes ontdekken. De geur van speculaas vult de keuken terwijl jullie samen creëren. Dus, met wie ga jij deze verrukkelijke speculaas kokosmakronen maken?

Ingrediënten

Voor 9 personen

  • 125 gram suiker
  • 150 gram geraspte kokos
  • 25 gram amandelmeel
  • 3 eiwitten
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 75 gram witte chocolade

Aan de slag!

  • Beleg een ovenplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Pak de drie eieren erbij en scheid de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten in een beslagkom en mix deze met een mixer stijf, doe dit op de hoogste stand.
  • Voeg de 125 gram suiker toe aan het opgeklopte eiwit en kort daarna ook de speculaaskruiden en het kaneel. Mix dit allemaal op de laagste stand, zodat het goed gemengd wordt.
  • Doe een kleine hoeveelheid van de geraspte kokos bij het beslag en meng dit met een spatel er doorheen. Doe daarna hetzelfde met het amandelmeel tot alles goed gemengd is.
  • Pak een ijsschep erbij of twee eetlepels, maak hier mooie bolletjes mee en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de speculaas kokosmakronen voor ruim 20 minuten mooi lichtbruin.
  • Laat de koekjes heel goed afkoelen! Anders heb je de kans dat ze breken.
  • Hak de witte chocolade vervolgens in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie. Maak met een lepeltje streepjes van de witte chocolade en laat dit uitharden.
  • And you’re done! Geniet van je overheerlijke speculaas kokosmakronen.

Voor lactose vrije speculaas kokosmakronen kan de witte chocolade ook weggelaten worden, dan zijn de koekjes alsnog super lekker!

Bron: Zoetrecepten