Food

Fondue-lovers opgelet! Pizzafondue is dé nieuwe trend

recept-pizza-fondue

Bij de wintermaanden hoort een heerlijke kaasfondue, toch? Nou, nee misschien toch niet. Dit jaar gaan we namelijk niet voor een doodnormale kaasfondue maar voor deze overheerlijke pizzafondue. Lees hier het recept voor de pizzafondue. You're welcome!

Pizzafondue

Het klinkt net zo lekker als dat het is, de pizzafondue. Deze winter gaan we fonduend het leven door, wat voor ons helemaal prima is. Hoewel de Italianen en Zwitsers boos op ons worden gaan we ons echt niet tegen laten houden om dit gerecht te eten! Kies zelf welke dingen je lekker vindt om door de verrukkelijke fondue van kaas, tomatensaus en kruiden te halen en geniet met trots!

Nodig al je vrienden thuis uit om te genieten van een fondue avond en verras ze met iets anders dan ‘puur’ kaas. Het is gezellig en makkelijk te maken, met ons recept voor de pizzafondue tenminste.

Ingrediënten

  • 200 gram kant-en-klare tomatensaus
  • 300 gram geraspte mozzarella (andere kaas kan altijd)
  • Ca. 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el roomkaas (naturel)Andere benodigdheden:
  • Alles wat je erin wil dopen zoals rauwkost of stukjes brood
  • Italiaanse kruiden (naar wens)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180º C.
  2. Hou de helft van de mozzarella even apart.
  3. Vet een ronde ovenvaste schaal in met boter en olijfolie.
  4. Doe de overige kazen in de schaal en meng.
  5. Schenk de tomatensaus en kruiden erover en strooi hierover de rest van de mozzarella.
  6. Zet een klein halfuurtje in de oven totdat de kazen mooi gesmolten en aan het bubbelen zijn.
  7. Prepareer in de tussentijd alles wat je in de fondue wil dopen.
  8. Serveer direct wanneer de pizzafondue uit de oven kom voor optimale kaasdraden.
  9. Smullen geblazen en oppassen dat je je mond niet verbrandt natuurlijk! 😉
Beeld: pinterest