Food

Wil je proeven! Dit is het recept voor een bijzondere pindakaas pasta!

recept-pindakaas-pasta

Pindakaas eet je vaak op je boterham tijdens de lunch of door een toetje heen. Deze kok doet er wel iets heel bijzonders mee. Hier is het recept voor een overheerlijke pindakaas pasta!

Pindakaas

Deze kok staat er bekend om dat zij het niet zo nauw neemt met de kookregels en dat is waarom haar fans haar juist zo leuk vinden. Nigella Lawson, een Britse tv-chef, heeft nu wel iets héél bijzonders gedaan met een potje pindakaas. Veel Italianen zullen het er niet mee eens zijn, maar deze kok introduceert een recept waar er pindakaas door de pasta gaat. WHAT?! En het schijnt nog lekker te zijn ook! Ondanks dat pindakaas in de Aziatische keuken veel voorkomt in hartige gerechten, is het voor de Italianen nog wel eventjes wennen.

Lees ook:
Yes! IKEA deelt eindelijk het recept voor de Zweedse gehaktballetjes

Nigella’s pasta recept

Na een het grondig inspecteren van haar voorraadkast kwam de tv-chef een potje pindakaas tegen. Dit gaf haar het idee om eenvoudige recepten te maken met echte voorraadklassiekers die normaal gesproken achterin de kast belanden, zoals pindakaas.

Voordat we je het recept voorschotelen, is het leuk om te weten waarom pindakaas en Italiaanse pasta zo goed samen gaan. Een kleine hoeveelheid pindakaas door een eenvoudige saus, waarna het kookvocht van de pasta het meeste werk doet.

We hebben door de Italiaanse keuken geleerd dat kookvocht een romige binding is. Dit resulteert in een dikke saus met knoflook en tijm, waarbij de pindakaas zorgt voor de romige touch! Houd het subtiel, zodat je de pindakaas smaak er niet te erg doorheen proest. Buona cena!

View post on Instagram
 
Beeld: pinterest