Food

Recept: zo maak je de lekkerste Licor 43 pannenkoeken

licor-43-pannenkoeken

Dit is een superleuk recept om uit te proberen op een bijzondere dag. Heb je iets te vieren of wil je je lover in het zonnetje zetten? Maak dan deze overheerlijke Licor 43 pannenkoeken klaar voor ontbijt of lunch. Schenk er een heerlijke mimosa bij en je dag kan niet meer stuk!

Licor 43 pannenkoeken

Sta jij in de familie bekend als de allerbeste pannenkoekenbakker? Dan hebben wij een superleuk recept voor jou gevonden. Het is niet alleen leuk om dit te serveren met een belangrijke viering of bijzondere dag, maar ook om eens wat anders te proberen! Geef je doodgewone zondag een beetje extra gezelligheid. We noemen het niet voor niks Sunday Funday ;-). Met deze Licor 43 pannenkoeken verras jij het hele gezin en is iedereen binnen no-time van hun ochtendhumeur af!

Wat heb je nodig?

Voordat we het recept stap voor stap aan je uitleggen, vertellen we eerst wat je allemaal op het boodschappenlijstje moet zetten.

  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 400 milliliter melk
  • 35 milliliter Licor 43
  • Snufje zout
  • Boter (om in te bakken)

Lees ook:
5 lekkere recepten voor een heerlijke ijskoffie

Aan de slag!

Of je nu wel of niet ooit zelf pannenkoeken hebt gebakken, voor iedereen is dit recept een eitje om te volgen! Ben je er klaar voor? Zó maak je de lekkerste pannenkoeken met Licor 43:

Stap 1: Pak er een kom bij en doe hier de Licor 43, bloem, eieren, melk en een snufje zout in. Mix dit totdat het een glad geheel is geworden.

Stap 2: Zet een pan op het vuur en doe hier wat bakboter of olie in.

Stap 3: Wanneer de pan goed warm is, kan je met een soeplepel het beslag in de pan schenken. Draai de pan een beetje rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt.

Stap 4: Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin. Herhaal deze stappen voor de rest van het beslag wat nog in de kom zit.

Stap 5: Nu zijn de Licor 43 pannenkoeken klaar om te serveren. Garneer ze nog met ijs, poedersuiker, karamelsaus, chocolade en/of fruit naar keuze. Maak er een feestje van! Enjoy!

Beeld: pinterest