Food

Recept! Zó maak je een overheerlijke Lava Cake Espresso Martini

recept-lava-cake-espresso-martini

Je hebt waarschijnlijk al talloze varianten voorbij zien komen, maar deze Martini cocktail kende je vast nog niet! Chocolade lovers opgelet, want zó maak je een overheerlijke Lava Cake Espresso Martini.

Lava Cake Espresso Martini

Van de klassieke Dry Martini tot aan de fruitige Pornstar. Deze cocktail heeft misschien wel honderden varianten en vandaag stellen we je voor aan nóg een overheerlijke combinatie. De Lava Cake Espresso Martini is speciaal gemaakt voor alle chocolade lovers onder ons. Hij heeft een intensere chocolade smaak dan de ‘normale’ Chocolate Martini en is één van onze favorieten. Je proeft de sterke aroma van de espresso en de romigheid van de chocolade. Loopt het water jullie al in de mond? Bij ons wel! Laten we maar snel aan de slag gaan. Dít is het recept voor de Lava Cake Espresso Martini. Yummy!

Lees ook:
Recept! Zo maak je een overheerlijke Matcha Martini 

Recept

Voordat we kunnen beginnen, is het belangrijk om eerst de ingrediënten in huis te halen. De hoeveelheden zijn voor één cocktail, dus als je je vrienden of vriendinnen wil verrassen met deze overheerlijke cocktail, dan moet je van elk onderdeel wat meer halen! Naast de onderstaande ingrediënten is het ook nodig om wat ijsklontjes te hebben en een cocktailshaker.

  • 45 milliliter wodka
  • 30 milliliter donkere chocolade likeur
  • 15 milliliter chocolade siroop
  • 1 shotje espresso
  • optioneel: chocolade saus en sprinkles

Pak je cocktailshaker erbij en schenk hier als eerste de 45 ml wodka in. Vervolgens doe je hier het shotje espresso bij, laat deze eerst wel even afkoelen. Daarna is het tijd om de 30 ml donkere chocolade likeur en 15 ml chocolade siroop er aan toe te voegen. Dan gooi je er een handje ijs bij en kan je gaan shaken. Shake it, baby!

Na ongeveer 30 seconde zal de shaker helemaal koud aanvoelen en dan weet je dat je cocktail klaar is! Schenk de mix, zonder ijs, over in een gekoeld glas. Om het recept voor de Lava Cake Espresso Martini helemaal af te maken, kan je het randje van je cocktailglas dippen in chocolade saus en sprinkles. Feestelijk én lekker!

View post on TikTok

Beeld: pinterest