Food

Recept! Zo maak je een overheerlijke koffie mojito

recept-koffie-mojito

Hoewel de naam anders doet vermoeden is dit recept voor de Koffie Mojito helemaal Dry January-proof en overheerlijk! Het klinkt als een nogal vreemde combinatie, maar de smaaksensatie zal je verrassen!

Koffie Mojito

Onze liefde voor koffie is groot. Zo groot zelfs dat we eigenlijk elk recept waar koffie in zit willen proberen. Daarom konden we dit recept voor een koffie mojito ook niet aan ons voorbij laten gaan. Hoewel de combinatie misschien een beetje raar klinkt, is het een recept dat bijzonder lekker is. The best of both worlds!  Daarnaast is dit recept voor de Dry January-proof. Je kan dit drankje gemakkelijk thuis maken en hoeft dus ook geen geld meer uit te geven aan overpriced drankjes.

Ingrediënten en benodigdheden

 • Koffiebonen
 • IJsblokjes
 • Muntsiroop
 • Lichtbruine basterdsuiker
 • Muntblaadjes
 • Citroenrasp
 • Lange lepel

Lees ook:
Science says: taart bij het ontbijt kan helpen bij gewichtsverlies

Zo maak je ‘m

Aangezien jouw liefde voor koffie ook ongekend groot is, beginnen we maar snel met de bereidingswijze van dit heerlijke drankje. Aangezien deze alcoholvrij is hoef je niet bang te zijn dat je dronken wordt, pas wel op voor de cafeïne boost! 😉

 1. Begin met het schenken van een dun laagje muntsiroop in een kopje of een glas. Voeg daar wat lichtbruine basterdsuiker aan toe. De bodem van het kopje of glas moet volledig bedekt zijn.
 2. Zet een ander kopje met ijsblokjes onder het koffiezetapparaat. Zet het koffiezetapparaat op 70 graden. Dit heet de Over-Iced methode, waarbij je de koffie op een lagere temperatuur over een aantal ijsblokjes giet. Dit is de perfecte basis voor iedere ijskoffie.
 3. Schuim de espresso op, schenk het in het andere kopje over. Voeg vervolgens weer ijsblokjes toe als je dat nodig vindt.
 4. Garneer vervolgens met basterdsuiker, muntblaadjes en citroenrasp.
View post on TikTok

Beeld: pinterest

Must reads 👀