Food

Shake it up: zo maak je zelf een Chocolade Espresso Martini

espresso-martini-recept-chocolademelk

We hebben opnieuw een verrukkelijke cocktail ontdekt die perfect is voor het najaar. Maak kennis met de Chocolade Espresso Martini, een drankje dat je simpelweg moet proberen. Deze cocktail combineert de heerlijke smaken van chocolademelk met de krachtige kick van espresso, wat resulteert in een perfect drankje met een herfstachtige twist.

Espresso Martini met warme chocolademelk

Ja hoor, het is weer zover! We hebben een heerlijke cocktail ontdekt die je absoluut moet proberen. Als je denkt aan smakelijke kookrecepten, bakrecepten of drankjes, dan komt al snel de naam Miljuschka in je op. Ze deelt altijd heerlijke gerechten, zodat je nooit met lege handen komt te staan.

Ben jij een echte liefhebber van koffie en chocolade? Dan is deze Espresso Martini warme chocolademelk echt iets voor jou! We kwamen dit recept tegen op TikTok en moesten het gewoon met jullie delen. Je hebt namelijk niet belachelijk veel ingrediënten nodig, en het is ook nog eens snel gemaakt. Enne, laten we eerlijk zijn, een warme cocktail is toch heerlijk tijdens deze koude winterdagen?

Dit heb je nodig:

 • 2 tl suiker
 • 2 el cacaopoeder
 • 300 ml melk
 • 2 shots vodka
 • 2  shots Kahlua
 • 2 shots espresso
 • slagroom

Zo maak jij deze overheerlijke cocktail voor twee personen:

Het is erg gemakkelijk, eerst doe je de 2 eetlepels cacaopoeder, 2 theelepels suiker en 10 ml melk in een pannetje. Om klontjes te voorkomen, moet je eerst erg goed roeren. Dan kan je er de rest van de melk bij doen. Want deze espresso martini warme chocolademelk stelt niks voor zonder, ofcourse, de warme chocolademelk. Doe dan 2 shots Kahlua en 2 shots vodka bij het mengseltje en verwarm dit mee. En we horen je al denken, verwarm je de alcohol er dan niet uit? Nee, no worries, je warmt het alleen op. Dan doe je de espresso erbij en zorg dat je ook dit even goed mengt. Dan kan je het in twee leuke glazen verdelen en het helemaal afmaken met slagroom en een beetje cacaopoeder. En smullen maar! Nu heb jij binnen no time een heerlijke espresso martini warme chocolademelk gemaakt.

View post on TikTok

Op zoek naar nog een alternatieve variant op de Espresso Martini? Dan wil je de Dirty Chai Espresso Martini ook proberen! Hieronder lees je hoe je dit heerlijke drankje in elkaar knutselt.

Dirty Chai Espresso Martini

Heb jij een liefde voor koffie, martini’s en chai lattes? Dan hebben wij de ultieme cocktail voor jou. Eerder hebben we al laten zien hoe je eenvoudig een chai latte maakt met slechts drie ingrediënten, maar nu delen we een recept waarmee je moeiteloos een Dirty Chai Espresso Martini voor twee personen kunt bereiden. Gelukkig is dit recept snel klaar en heb je maar weinig benodigdheden nodig – zo kan je dus heel snel genieten van dit drankje. Alles wat je nodig hebt zijn martini glazen en een shaker, de rest bestaat alleen uit drank, siroop en koffie. De subtiele kruiden van de chai thee vermengen zich moeiteloos met de krachtige smaak van de espresso, terwijl de toevoeging van een vleugje ‘dirty’ – vaak bestaande uit een shot wodka – de cocktail net even dat beetje extra geeft. Waar wacht je nog op?

Dit heb je nodig

Girls night betekent cocktail night, toch? Enne, wat past er beter bij een meidenavond dan een Dirty Espresso Martini? Je hebt alleen Kahlua, wodka, Baileys, chai-siroop en zwarte koffie nodig. Wil je het helemaal afmaken, dan voeg je wat kaneel en een koffieboontje toe, maar dit is optioneel. Dit recept is niet alleen snel en eenvoudig, maar het belooft ook een heerlijke en gezellige avond met vriendinnen. Schud die shaker maar, zet de muziek aan en enjoy!

Zo maak jij deze heerlijke Dirty Chai Espresso Martini:

 1. Beschouw de eerste stap als het voorverwarmen van de oven, maar dan voor jouw glazen. Zorg ervoor dat ze lekker koud zijn! Plaats ze even in de vriezer, koelkast of voeg wat ijsklontjes toe. Zo is jouw glas perfect gekoeld voor gebruik, en dat maakt de cocktail stiekem nóg lekkerder.
 2. Begin met het toevoegen van twee shots wodka in de shaker. Gebruik hiervoor bij voorkeur een jigger. Als je de martini graag wat sterker drinkt, voeg dan gerust iets meer wodka toe.
 3. Vervolg met twee shots Kahlua en een shot van de heerlijke chai siroop. Dit geeft de cocktail die kenmerkende chai-smaak.
 4. Giet daarna twee shots Baileys in de mix, en het is bijna tijd om te shaken. Voeg nog een shot koffie toe voor die extra koffietwist. Als je een echte koffiefan bent, kun je gerust wat extra toevoegen.
 5. Voeg de ijsblokjes toe aan de shaker en mix, mix, mix. Tijd om te schenken! Verdeel de dirty chai espresso martini over de twee gekoelde glazen en maak het geheel af met wat kaneel en een paar koffieboontjes. Smullen maar! Nu heb je een eenvoudige en overheerlijke cocktail om van te genieten.
View post on TikTok

Beeld: tiktok @miljuschka