Food

Combinatie van tompouce en croissant: een heerlijke crompouce

recept-crompouce

Als jouw Instagram feed ook altijd vol staat met de lekkerste recepten, dan is de crompouce je vast niet ontgaan. De hype rondom deze zoete snack begrijpen wij helemaal. Een Hollandse tompouce gemixt met een onweerstaanbaar croissantje? Sign us up!

Tompouce en croissant

Iedereen is inmiddels bekend met Bakker van Maanen. Niet alleen om hun heerlijke brood, maar voornamelijk door hun verrukkelijke crompouce. Dit is een combinatie van een zoete tompouce en een knapperig croissantje. Hoe kom je erop? Je kunt deze lekkernij dus gemakkelijk afhalen bij de winkel, maar het kan zomaar zijn dat er geen filiaal bij jou in de buurt ziet. Dan duiken we zelf maar de keuken in! Je hoeft hier niet de hele middag voor uit te trekken, want dit tussendoortje is staat binnen no-time op tafel. Maak aan de hand van dit easy recept je eigen crompouce.

Supermarkt Jumbo gaat op TikTok viraal door hun handige filmpje van dit recept. Lotte neemt je mee in een paar simpele stappen en voor je het weet ben je aan het genieten van een heerlijke snack. Gaat het te snel? Dan hebben wij de stappen en de ingrediënten voor je op een rijtje gezet. Bakkers klaar? Bakken maar!

Hoe maak je deze zelf?

Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Nodig je beste vriendin uit en ga samen lekker klieren in de keuken. Je hebt er maar weinig voor nodig en het is zo gebeurd. Haal verse croissantjes, ruby chocolade en een Dr. Oetker banketbakkersroom mix in huis.

Smelt de ruby chocolade in een bakje boven een pan met kokend water, au bain-marie. Pak ondertussen de banketbakkersroom mix erbij en volg de instructies op de verpakking. Zet dit even aan de kant en pak de croissantjes erbij. Snijd deze doormidden en besmeer de bovenkant met de gesmolten chocolade. Zet ze in de koelkast en laat ze hier een halfuurtje uitharden. Tot slot doe je de croissantjes open en vul je deze met de banketbakkersroom. And that’s it! Nu kan jij, samen met je bestie, proeven van je zelfgemaakte crompouce. Yummy!

View post on TikTok