Food

Recept! Zo maak je deze heerlijke aperol spritz kwarktaart

recept-aperol-spritz-kwarktaart

Ben je op zoek naar een lekker dessert? Dan moet je deze aperol spritz kwarktaart echt eens proberen! Door de frisse en zoete smaken kom je helemaal in een zomers sfeertje. Wij vertellen je hoe je deze heerlijke aperol spritz kwarktaart maakt.

Aperol spritz kwarktaart

Deze kwarktaart is het recept voor de echte aperol spritz fans! Het is een ultiem recept om te serveren tijdens een meidenavond of een gezellig zomers tuinfeest. In een hand omdraai zet je een lekker recept op tafel. Met wie ga jij deze heerlijke aperol spritz kwarktaart maken?

Ingrediënten

Voor 12 personen

  • 1 pak Dr. Oekter kwarktaart naturel
  • 500 gram magere kwark
  • 60 gram boter of margarine
  • 215 ml Aperol
  • 400 ml slagroom (ongezoet)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • 315 ml prosecco

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm
  • Maatbeker
  • Mixer met gardes
  • Steelpan
  • Spuitzak met spuitmondjes

Lees ook:
Recept! Zo maak je een heerlijke tequila cheesecake

Aan de slag!

Taartbodem

  • Leg het bijgeleverde velletje bakpapier over de bodem van de springvorm.
  • Smelt de 60 gram boter in een steelpannetje. Haal het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekmassa en druk dit stevig aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet de koekbodem in de koelkast en ga verder met het maken van de kwarktaart.

Kwarktaart

  • Doe de 180 ml prosecco, 120 ml aperol spritz, 500 gram kwark en de 250 ml slagroom in een grote kom en meng dit met een mixer op de laagste stand tot een egaal mengsel.
  • Voeg de taartmix toe aan het beslag en meng dit met een mixer op de laagste stand voor 1 min tot een glad mengsel. Klop het daarna voor nog 2,5 minuut op de hoogste stand tot een luchtige massa.
  • Haal de koekbodem uit de koelkast en schenk de kwarkvulling over de taartbodem. Laat de taart minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.
  • Leg ondertussen 3 gelatine blaadjes in een bakje met koud water voor minimaal 10 minuten. Verwarm de 135 ml prosecco en de 95 ml aperol in een pannetje, maar laat het niet koken.
  • Haal de gelatine blaadjes uit het bakje met water en knijp deze uit. Voeg de blaadjes toe aan het prosecco en aperol mengsel. Voeg eventueel nog wat kleurstof toe voor een feller kleureffect.
  • Laat het gelatinemengsel 15 minuten afkoelen. Giet ondertussen de spiegel voorzichtig op de kwarktaart
  • Laat de spiegel minimaal voor 2 uur opstijven in de koelkast
  • Als de taart dan eindelijk klaar is, kan je de kwarktaart gaan versieren. Klop de 150 ml slagroom met de vanillesuiker op. Decoreer de taart met de slagroom en de sinaasappelschijfjes.
  • Voilà! Je zelfgemaakte aperol spritz kwarktaart is dan eindelijk klaar, geniet ervan 😉

Beeld: Bakken.nl