Films & Series

Pak de popcorn maar! De reboot van Heartbreak High staat nu op Netflix

reboot-heartbreak-high

In de jaren 90 was de Australische serie Heartbreak High een ontzettend populaire serie. Als tiener was de Nederlandse producent, Jeroen Koopman ook fan van de serie. Aardig wat jaren later kwam Jeroen op het idee om de serie weer nieuw leven in te blazen met een reboot. Het resultaat? Een heerlijke dramaserie die vanaf vandaag te zien is op Netflix!

Goed nieuws! Op Netflix is eindelijk de reboot van Heartbreak High te zien

Pak de popcorn er maar bij!

Heartbreak High

De serie gaat over het gewone, maar turbulente leven van een paar tieners op de middelbare school. Zoals de Nederlandse producent Jeroen Koopman aan ons belooft zal de remake van de serie weer vol zitten met drama, vriendschap en liefdesverdriet. Typische onderwerpen die elke tiener wel tegenkomt tijdens de middelbare schoolperiode. In de serie volgen we hoofdpersonage Amerie (Ayesha Madon) die haar weg probeert te vinden op Hartley High in Sydney. Een onthulling op de high school zorgt ervoor dat Amerie plotseling wordt buitengesloten. Deze onthulling veroorzaakt vervolgens een breuk tussen haar en haar beste vriendin Harper. Met hulp van twee nieuwe vrienden Quinni en Darren doet Amerie er alles aan om haar reputatie weer te herstellen. En dat allemaal terwijl ze haar weg probeert te vinden in de wereld van liefde, sex en liefdesverdriet.

Lees ook:
Zin om naar de bios te gaan? Deze films wil je zeker zien deze maand

Herkenning

In de jeugd van Jeroen heeft de serie Heartbreak High veel voor hem betekent. Volgens hem kwam dit door de herkenbaarheid van de serie. Verschillende mensen kunnen zich herkennen in de serie en zeker voor die tijd was het een representatieve serie, zegt de producent. Jeroen hoopt dan ook met de nieuwe serie op een ‘vergelijkbare manier’ herkenbaar te zijn voor een nieuwe generatie. “We maken het dus niet voor de oude fans, al is het natuurlijk wel leuk als ze ook kijken. Het verhaal richt zich op een nieuwe kijker”, legt hij uit. Het verhaal zal dan ook zeker verschillend zijn dan de verhaallijn in de jaren 90. Ben je nu ook nieuwsgierig naar de originele serie? De zeven seizoenen uit de jaren negentig zijn nog steeds op Netflix te zien. Heb je daar even geen tijd of geduld voor? Kijk dan vooral de reboot. Deze bestaat uit slechts acht afleveringen. Dat heb je zo uitgekeken!

Beeld: Heartbreak High

Must reads 👀