Celebs

Quentin krijgt kritiek na transfobe uitspraken over Louisa Janssen

quentin-louisa-janssen

Quentin Jarrett pakt zijn kans om mee te liften op het succes van zijn ex Channah Koerten en maakt een reactievideo op Echte Meisjes in de Jungle. Hierin roept Quentin nog al transfobe opmerkingen uit over deelneemster Louisa Janssen.

Quentin Jarrett

Net zoals Quentin Jarrett konden wij niet wachten op de afleveringen van het nieuwe seizoen van Echte Meisjes in de Jungle. In de veel besproken aflevering zien we hoe Louisa Janssen medekandidate Esmée op de grond sloeg. De ex van Channah Koerten (die ook mee doet aan het programma) besluit om een reactievideo te maken op het programma en plaatst deze op zijn YouTube-kanaal.

Tijdens het gevecht maakt Quentin een aantal opmerkingen over Louisa, die volgens zijn volgers niet door de beugel kunnen. “Wow! En dan ben je nogal een vent. Louisa, je bent een vent! Zwak! Een zwakke vent”, roept de influencer.

Transfobie

De volgers van Quentin zijn het niet eens met zijn uitingen en vinden het niet kunnen dat hij zo over Louisa praat. Meerderen nemen het voor de transgender-vrouw op. “Kan je alsjeblieft stoppen om die transvrouw te misgenderen? Je noemt haar constant ‘een man’, ‘hij’ en ‘hem’” en iemand anders reageert: “Niet zeggen dat Louisa een man is. Dat is gewoon respectloos.”

De negatieve reacties stromen binnen onder zijn video en Quentin heeft hier wel iets op te zeggen. Op de reacties van zijn volgers zegt hij: “Hoe iemand zichzelf benoemd moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Maar: geboren als een man altijd een man, geboren als een vrouw altijd een vrouw. Nonsens van tegenwoordig.”

Watch on YouTube

Lees ook:
Déze hilarische naam heeft de Echte Meisjes in de Jungle groepsapp

Reactie van Louisa

Al deze commotie is Louisa natuurlijk niet ontgaan, ze vertelt aan Shownieuws dat het haar allemaal niet meer verrast. “Dat mensen me nu uitmaken voor: ‘Ik ben een vent, ik ben niet sportief en ik ben een kerel…’ Dat hoor ik mijn leven lang al”, begint ze.

“Soms raakt het me wel, maar ik moet me erbij neerleggen. Ik kan me daar niet de hele tijd druk om maken. Ik heb er zeker af en toe wel verdriet van”, geeft ze toe.

Beeld: instagram @qimsbb