Food

Deze pumpkin spice cheesecake is perfect voor de herfst

pumpkin-spice-cheesecake

Laten we eerlijk zijn, wat is er nou lekkerder dan pumpkin spice in de herfst? Helemaal niks natuurlijk. Daarom wil je deze overheerlijke pumpkin spice cheesecake nog maken dit najaar!

Pumpkin spice cheesecake

Pumpkin spice is toch wel dé ultieme favoriet van de herfst. De klassieke Pumpkin Spice Latte ken je vast wel en hier kunnen we geen genoeg van krijgen. Maar dat is niet het enige pumpkin-spice recept dat we kennen: we zijn namelijk ook dit heerlijke recept voor een cheesecake bij Allerhande tegengekomen! Moet je nagaan: het lekker frisse deel van een zelfgemaakte cheesecake, gecombineerd met de heerlijke herfstsmaken van pumpkin spice. Het water loopt ons al in de mond!

Benodigdheden

Voor één cheesecake moet je zorgen dat je de volgende benodigdheden in huis hebt:

 • Springvorm van 24 cm
 • 250 gram crunchy haverkoekjes
 • 75 gram ongezouten roomboter
 • 400 gram roomkaas
 • 250 gram rietsuiker
 • 1 theelepel gemalen gember
 • 0,5 theelepel gemalen kruidnagel
 • 0,5 theelepel gemalen noodmuskaat
 • 1,5 theelepel gemalen kaneel
 • 3 eieren
 • 250 gram bevroren cranberry’s
 • 2 appels

Bereidingswijze

Door de hoeveelheid ingrediënten lijkt het misschien alsof het een heel ingewikkeld recept is. Gelukkig is daar niks van waar en kan iedereen deze heerlijke pumpkin spice cheesecake serveren! Begin door de oven voor te verwarmen op 160 graden. Hierna kun je de koekjes gaan verkruimelen. Dit kun je doen met de keukenmachine, maar ook gewoon met de hand. Smelt vervolgens de boter en mix de koekkruimels hier doorheen. Roer totdat je een beslag hebt

Vervolgens kun je de bakvorm gaan invetten. Verdeel het beslag daarna over de bodem. Zorg dat je het goed platdrukt met een lepel, zodat je een gelijke, gladde bodem hebt. Doe vervolgens de roomkaas, 130 gram suiker en de kruiden in een kom en klop dit totdat het een luchtig beslag is. Dit zal ongeveer vijf minuten duren. Daarna kun je één voor één de eieren gaan toevoegen. Klop dit daarna ook nog zo’n vijf minuten. Hierna kun je het mengsel in de taartvorm gieten. Zet hem vervolgens voor 30 minuten in de oven. Zodra die klaar is kun je hem eruit halen en moet die even afkoelen. Zodra die koud genoeg is kun je hem in de koelkast zetten. Laat hem hier minstens twee uur staan.

In de tussentijd kun je aan de slag gaan met de cranberry topping. Begin door de cranberry’s en de rest van het suiker in een pannetje te stoppen. Zet deze op laag vuur en laat het zo’n tien minuten koken. Terwijl dit mengsel op het vuur staat kun je de appeltjes in blokjes snijden. Na tien minuten mogen deze in de pan bij de cranberry’s. Laat dit nog zo’n vijf minuten staan en haal het pannetje daarna van het vuur af. Zorg dat je het even goed laat afkoelen en plaats het daarna een uur in de koelkast.

Zodra de cake en het cranberrymengsel allebei zijn afgekoeld, kun je de topping verdelen over de taart. Wanneer je dit hebt gedaan ben je klaar en kun je gaan genieten van je overheerlijke pumpkin spice cheesecake. Eetsmakelijk!

Bron: Albert Heijn