Lifestyle

My Gender, My Pride! Dit zijn alle hoogtepunten van Pride 2022

pride-2022

Pride 2022 is begonnen. Dat betekent negen dagen lang één groot feest en helemaal jezelf kunnen zijn! Dit jaar duurt Pride Nederland van 30 juli tot en met 7 augustus 2022. Wij hebben alle hoogtepunten voor je op een rijtje gezet!

Dit zijn alle hoogtepunten van Pride 2022

Dit jaar is het thema My Gender, My Pride en daar zijn wij het helemaal mee eens!

My Gender, My Pride

“Iedereen moet zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn, zonder opgelegde norm van buitenaf”, vertelt de organisatie van Pride Nederland. “Afgelopen decennia stond onze strijd vooral in het teken van ‘mogen houden van wie we willen’ en het is tijd om de focus te verbreden naar het ‘mogen zijn hoe we ons voelen'”, voegen ze hier nog aan toe.

Er zal tijdens Pride week aandacht worden besteedt aan diversiteit, genderidentiteit en ons zelfbeschikkingsrecht. “We hebben het recht om af te wijken van de norm en de sekse die we bij geboorte hebben gekregen!”, aldus de Pride-organisatie.

Evenementen Pride Nederland

Pride Nederland duurt dit jaar van 30 juli tot 7 augustus. Er zullen ongeveer 300 evenementen plaatsvinden. Het belooft dus een groot geest te worden. Om het overzicht te bewaren hebben we alle hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Lees ook
Met déze regenboogcocktail kom je alvast helemaal in de Pride-stemming

Open Air Cinema – 3 & 4 augustus – 20.30 / 23.30

Tijdens Pride 2022 kun je op het Mercatorplein twee avonden genieten van de Roze Filmavonden. De toegang tot deze Open Air Cinema is geheel gratis en er zijn 400 stoelen beschikbaar, kom dus op tijd! Hapjes en drankjes moet je wel zelf meenemen.

Street Parties – 3 t/m 7 augustus

Zonder de Pride-straatfeesten is de Pride 2022 natuurlijk niet compleet. Deze zullen plaatsvinden van woensdag 3 augustus tot en met zondag 7 augustus. Op verschillende locaties in Amsterdam zal er worden gefeest. Benieuwd waar dat precies gaat gebeuren? Klik dan hier!

Mindspace X Dylan Westerweel Fashion Show – 4 augustus

Het nieuwe terras van de Mindspace-vestiging aan de Dam zal op 4 augustus worden omgetoverd tot een grote fashion show. Er zullen modellen zijn die de bijzondere stukken van het modemerk Dylan Westerweel tonen. Wil jij hier graag bij zijn? Je kunt je hier aanmelden! De toegang is vanaf 18.00 uur en daarna is er nog een leuke afterparty.

Canal Parade – 6 augustus – 12.30 / 18.00

Natuurlijk kan bij Pride 2022 de Canal Parade niet ontbreken! De wereldberoemde botenparade zal vanaf de Oosterdok via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht weer naar Westerdok. Kom vooral op tijd, want het beloofd behoorlijk druk te gaan worden!

Closing Party – 7 augustus – 14.00 / 22.00

En traditiegetrouw wordt de Pride 2022 afgesloten met de Closing Party bij de ‘MainStage’ op de Dam. Wil je meer te weten komen over dit evenement? Klik dan hier!

Bron: cosmopolitanBeeld: pinterest

Must reads 👀