Lifestyle

Dit is de populairste meisjesnaam ter wereld

populairste-meisjesnaam

Terwijl sommige mensen er al jaren van tevoren over uit zijn blijft een naam voor je kindje verzinnen nog best een opgave. Ga je voor een naam die niemand heeft of ga je toch voor de leuke naam die een kennis eigenlijk al heeft bedacht? Mocht je er nou niet uitkomen, dan kun je altijd nog voor de meisjesnaam die wereldwijd het meest gekozen wordt gaan!  

Populairste meisjesnaam

Volgens het onderzoek van Live Science is de meisjesnaam die op dit moment wereldwijd het meest gekozen wordt, Sofia of Sophia. Deze naam staat dan ook in maar liefst negen landen bovenaan en in twintig landen staat hij op de tweede of derde plek in de top tien. En wij snappen wel waarom! Het is een naam die je vaak voorbij hoort komen! En zou nu eerlijk, het is ook een mega schattige naam om aan je baby te geven! Horen we al klapperende eierstokken? Of is het voor jou nog iets te vroeg? Hoe dan ook is deze naam een goede back-up om op terug te vallen.

Nederland

In Nederland is deze naam ook ontzettend populair. Echter horen we in ons kikkerlandje nog vaker de Nederlandse variant van deze wereldberoemde naam. En dat is de naam Sophie natuurlijk. Deze naam bevindt zich namelijk al sinds 2016 hoog in de rankings. Het lijkt er dan ook op dat daar voorlopig nog geen einde aan zal komen. Sophia en Sofia zelf doen het wat minder goed in Nederland dan de naam Sophie en eindigen ergens in de top 100 meisjesnamen. Dus mocht je nou Sophie, Sofia of Sophia heten; dan is het natuurlijk wel gaaf dat iedereen over de wereld jouw naam prachtig vindt. Kortom; alleen maar voordelen…

Beeld: pinterest