Lifestyle

Trending! Dit zijn de populairste hondennamen van het moment

populairste-hondennamen

Baby's zijn niet het enige wat wij bedoelen als we het hebben over een gezinsuitbreiding. De hond wordt gezien als een deel van de familie, maar daarom moet je trouwe viervoeter ook een volwaardige naam krijgen die bij hem of haar past. Daarom hebben wij de populairste hondennamen van het moment voor je op een rijtje gezet. Woef!

Namen voor teefjes

‘Luna’ is de naam die bovenaan dit rijtje komt te staan. Niet alleen is deze naam populair onder onze wollige vriendjes, maar Luna komt ook vaak voor bij echte kinderen. Uit onderzoek van Petplan bleek namelijk dat de naam Luna al vijf jaar lang een van de meest voorkomende namen is voor een hond. Zo heeft de naam al vier keer op nummer één gestaan in de afgelopen vijf jaar.

Top 10:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip
 4. Nala
 5. Lola
 6. Coco
 7. Bo
 8. Puck
 9. Nova
 10. Lizzy

Lees ook:
How cute! Dit petje beschermt je hond tegen de zon

Namen voor reuen

Deze nummer één had je waarschijnlijk wel aan zien komen, ‘Max’. Al jarenlang is dit voor de mannelijke hondjes een van de meest voorkomende namen en deze is dan ook niet meer weg te denken uit de top 5. Ook is er een sterk vermoeden dat dit te maken heeft met de successen van ons Nederlands-trots Max Verstappen. Misschien niet de meest originele naam, maar we gaan ‘m zeker nog veel vaker voorbij horen komen!

Top 10:

 1. Max
 2. Buddy
 3. Bobby
 4. Cooper
 5. Guus
 6. Bowie
 7. Jack
 8. Charlie
 9. Joep
 10. Ollie
Beeld: pinterest