Food

Dit zijn de 10 populairste cocktails ter wereld

populairste-cocktails

Onze favoriete bezigheid naast Netflix series bingen is cocktails drinken. En wij zijn zeker niet de enige! Iets waar Wereldwijd zijn we fan van cocktails en hebben we ze massaal besteld. Dit zijn momenteel de 10 populairste cocktails ter wereld.

1. Mojito

We starten de lijst met de cocktail die van alle tien het minst besteld is, maar toch echt de top 10 van de populairste cocktails heeft gehaald. We hebben het over de frisse zomerse Mojito. Deze cocktail wordt gemaakt met rum, limoensap, spuitwater, munt, ijs en rietsuiker. In Nederland maken we ‘m met rietsuiker maar wist je dat de Cubanen hem maken met hele fijne witte suiker? Dat kan dus ook! Tenslotte hoort deze cocktail ook geserveerd te worden in een longdrinkglas.

2. Moscow Mule

De Moscow Mule is net als de Mojito een frisse cocktail, maar is wel wat kruidiger. Dit komt door de ingrediënten van de cocktail, namelijk vodka, ginger beer, limoen en munt. Een cocktail die heel gemakkelijk thuis te maken is en wordt geserveerd in een koperen kop. Dit laatste wordt gedaan omdat het drankje dan langer koud blijft en het zuur in de cocktail iets beter naar boven komt.

3. Sazerac

Een cocktail waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, maar die toch wereldwijd heel populair is, is de Sazerac cocktail. Dit drankje is de officiële cocktail van de Amerikaanse stad New Orleans, maar iedere bar maakt hem een beetje anders wat de herkenning lastig maakt. Het ingrediënt dat echter nooit mist is de Peychaud’s bitter. Deze zorgt voor de typische smaak en rode kleur van de cocktail. Tenslotte wordt deze doorgaans geserveerd in een whiskyglas.

4. Margarita

Deze beroemde tequila cocktail met een randje zout is één van de populairste cocktails ter wereld. We hebben het over de Margarita. Wederom een cocktail die heftig van smaak is en vaak populair is bij ervaren cocktail drinkers. Deze bestaat namelijk uit tequila, triple sec, limoensap, keukenzout en de optionele toevoeging van suikersiroop voor wat zoetigheid. Mocht je het nog niet geraden hebben, deze cocktail wordt geserveerd in een margaritaglas.

5. Whisky Sour

Bij sour cocktails gaat het om de combinatie tussen zuur en zoet. Een combinatie die wereldwijd heel lekker wordt gevonden. De Whiskey Sour is de bekendste van allemaal die als je hem goed maakt de perfecte balans heeft tussen zuur, zoet en sterk. Deze cocktail wordt in een glas geschonken waar die in thuis hoort namelijk, een whiskey glas.

6. Dry Martini

Bij martini denken wij meteen aan een lekkere Pornstar Martini of een Espresso Martini, en niet aan een Dry Martini om eerlijk te zijn. Toch blijkt deze cocktail, die gemaakt wordt met dry gin en witte vermouth, een grote favoriet. Deze cocktail drink je uit een martiniglas geserveerd met een prikkertje olijven. Heb jij deze cocktail ooit al geproefd?

7. Daiquiri

Yess we gaan eindelijk weer over op een zoete cocktail, namelijk deze klassieke Cubaanse op basis van limoen, rum en suikersiroop. We hebben het over de Daiquiri natuurlijk. Een cocktail die je heel makkelijk zelf kan maken als je genoeg armspieren hebt om de cocktail goed te shaken. Vervolgens giet je ‘m in een martini glas, schijfje citroen erin en klaar is kees.

8. Manhattan

De Manhattan cocktail is vernoemd naar het New Yorkse stadsdeel Manhattan, maar de reden hiervoor is onbekend. Er wordt vermoed dat deze cocktail bedacht is door de Amerikaanse moeder van Winston Churchill, maar of dit echt zo is? Weet men niet zeker. Wel weten we dat deze wordt gemaakt van Amerikaanse whiskey, rode vermouth en Angostura bitters en geserveerd wordt in een martini glas.

9. Negroni’s

“What’s your drink of choice? A Negroni.” Een uitspraak die we inmiddels allemaal kennen van TikTok, maar wist jij al wat het was? De Negroni is namelijk een klassieke Italiaanse cocktail die bekend staat om de combinatie van bitter, zoet en dry. Smaken waar je wel echt van moet houden.

Lees ook:
Cheers! Dit is je favoriete drankje volgens je sterrenbeeld

10. Old Fashioned

En de laatste in het lijstje van meest populairste cocktails ter wereld is de “The old fashioned way” is de manier waar men wereldwijd het meest van houdt. De Old Fashioned cocktail is namelijk de populairste cocktail ter wereld en wordt gemaakt van whiskey, kandij suikerklontjes, ijs, sinaasappelzest en Angostura bitters. Een cocktail waar whiskey en stijl perfect in samen komen in een whiskey glas.

Beeld: pinterest