Lifestyle

Trend-alert: dit worden de populairste babynamen van 2023

populairste-babynamen-2022

Het kan behoorlijk lastig zijn om een naam te kiezen voor je toekomstige baby. Er is dan ook zoveel keuze. Toch willen we je graag een handje helpen door de populairste babynamen van 2023 voor je op een rijtje te zetten.

1. Namen uit de Bijbel

De Bijbel wordt vandaag de dag nog vaak gezien als inspiratiebron voor babynamen. Denk bijvoorbeeld aan jongensnamen als: David, Boaz, Ezra, Levi en Abel. En ook voor meisjes is er genoeg keuze uit namen van de Bijbel. Anna, Tirza, Loïs, Sara, Nomi en Rivka zijn prachtige Bijbelse namen die vaak aan baby’s gegeven wordt.

2. Namen van de natuur

Wat ook erg populair is in 2023, zijn babynamen geïnspireerd door natuurlijke elementen, zoals dieren, planten en bloemen. Zo heb je de namen: Mint, Ivy, Lotus, Rosie en Maan die erg populair zijn voor meisjes. En voor jongens worden de namen: Wolf, Phoenix en Beer ook steeds populairder.

3. Korte namen

Ook korte namen zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Voor jongens kun je dan denken aan namen als: Luuk, Otis, Liam, Mees en Sef. En voor meisjes is er ook genoeg keuze als het gaat om korte namen zoals Saar, Elle, Mae, Liv en Puck. Kies jij ook voor een korte naam?

Lees ook:
Dit is momenteel de populairste meisjesnaam ter wereld

4. Scandinavische namen

Verder zijn ook Scandinavische namen erg populair in 2023. Wat dacht je van meisjesnamen als: Mia, Elin, Dagmar, Sanna, Liva of Hanna. En ook voor jongens is er veel keuze uit Scandinavische namen. In 2023 zijn vooral de namen Lars, Sven, Nils, Oscar en Finn erg populair geworden.

5. Genderneutrale namen

Wil je de gender van je baby graag geheim houden tot de geboorte? Of ga je jouw toekomstige baby genderneutraal opvoeden? Dan is er ook heel keuze voor genderneutrale namen. In 2023 zijn vooral de namen: Sam, Jip, Guus, Noa en Luca erg populair. En die kunnen dus voor beide genders, heel handig, dus!

Beeld: pinterest