Beauty

5 manieren waarop je pluizig haar tegen kunt gaan

pluizig-haar

Heb je ook wel eens je haar net helemaal perfect gestyled, maar zodra je naar buiten loopt ontploft het meteen weer en is het zo pluizig als maar kan? Maak je vooral niet druk, want door deze vijf tips is het over en uit met jouw pluizige haar!

Pluizig haar

Herken je dat? Heb je ’s ochtends bijna een uur je haar gestyled en als je dan eindelijk voldaan naar buiten loopt, is het binnen een minuut een pluizenbolletje. Niet heel relaxed, maar dat komt doordat je haar in de winter iets meer uitdroogt dan in de zomer. Gezien je haar dan vocht tekort komt, gaat het breken en pluizen. Met deze vijf tips kom je sowieso van dat pluizige haar af en is het niet meer zonde van al dat werk dat je aan je haar hebt in de ochtend…

1. Was je haar niet iedere dag

We get it, het liefst wassen wij ons haar ook iedere dag, maar dit kun je beter niet doen, want door het wassen van je haar drogen je lokken steeds een beetje uit en daardoor heb je sneller last van pluizig haar. Kortom; probeer je haar iets minder te wassen en gebruik voortaan ook een shampoo zonder alcohol, siliconen en sulfaten. Dit droogt je haar namelijk ook alleen maar uit en dat wil je niet, right?

2. Gebruik een haarmasker

Een van de manieren om pluizig haar tegen te gaan is door wekelijks een haarmasker te gebruiken. Hierdoor komt er namelijk meer vocht in je haren en gaat je haar minder snel pluizen. Als je een haarmasker gebruikt is het de bedoeling dat je hem echt even een tijdje in je haar laat zitten en niet meteen uitspoelt, want zo kunnen de goede stoffen die er in zitten echt hun werk doen.

3. Sluit je douchebeurt af met koud water

Je gelooft het misschien niet, maar van koud douchen krijg je minder pluizig haar. Dit doen we je in de winter natuurlijk niet aan, maar je kan wel eens proberen je douchebeurt af te sluiten met koud water. Dat zal waarschijnlijk ook wel helpen tegen jouw pluizige haar!

Lees ook:
Oops! Aan deze dingen ergert jouw kapper zich enorm

4. Breng een bezoekje aan de kapper

Van dode haarpunten kun je ook pluizig haar krijgen en het is in de winter dan ook heel erg belangrijk dat je die puntjes goed onderhoudt. Ben je nu naar je haar aan het kijken en zien die puntjes er inderdaad ietwat dood uit? Dan kun je het beste even een bezoekje brengen aan de kapper.

5. Raak je haar niet meer aan als het droog is

Last but not least sluiten we af met een best lastige tip. Je kunt je haar namelijk beter niet meer aanraken als het droog is. Dit helpt bij het pluisproces, en dat geldt vooral voor meiden met krullen onder ons. Als jij jouw droge prachtige krullen namelijk aanraakt, gaat je haar in de war zitten en weten jouw lokken niet meer welke kant ze op moeten en gaan. Met als resultaat; pluis.

Beeld: pinterest