Astrologie

Déze plant moet bij jou in huis staan volgens je sterrenbeeld

plant-sterrenbeeld

Planten geven sfeer in huis en maken het meteen en stuk gezelliger. Tijd voor een tripje naar het tuincentrum dus. Maar welke plant kies je dan? Dit is de plant die jij het beste in huis kunt zetten volgens je sterrenbeeld.

Ram (21 maart – 19 april)

De naam is misschien wat ingewikkeld, maar deze plant past perfect bij een Ram. Een Ram is avontuurlijk, onafhankelijk en ambitieus. Door deze eigenschappen is een Ram vaak uit huis, en heeft dus weinig tijd om veel voor planten te zorgen. De Cypripedioideae is een bloem die niet veel aandacht nodig heeft. Hierom past hij dus heel goed bij de leefstijl van de Ram.

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren zijn volhardend, koppig, stabiel en stoer. De Cactus is precies hetzelfde. Met al die stekels heeft hij een stoere uitstraling, maar hij is ontzettend zacht van binnen. Net als een Stier dus! Deze plant heeft ook niet veel water nodig, en gaat ontzettend lang mee. Dit vind jij als Stier ideaal.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Als Tweeling ben jij niet vies van wat aandacht, en sta jij graag op z’n tijd in de spotlight. Soms ben jij ineens het tegenovergestelde en wil jij dit juist helemaal niet. Je bent dus vaak ontzettend wispelturig, en zo ook met de inrichting. Jij hebt dus een plant nodig die zich goed aanpast aan een nieuw plekje (want die gaat ‘ie vaak krijgen). Een Philodendron is de ideale plant voor jou. Hij past zich namelijk aan bij verschillende lichtomstandigheden. Maar let op, want ze staan wel graag in het licht, maar niet in direct zonlicht.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

De Kreeft kan soms wat agressief overkomen, is vaak emotioneel maar ook ontzettend sympathiek. De Mimosa Pudica is ontzettend gevoelig en past hierdoor goed bij jou als Kreeft. Misschien denk je nu: huh, hoezo dan? Wanneer je deze plant aanraakt, vouwt hij meteen zijn bladeren op. Hierdoor leert de Kreeft dus misschien om iets voorzichtiger en zachtaardiger te zijn. Geef deze plant wel genoeg licht, anders gaan de bladeren hangen en dat ziet er zo verdrietig uit.

Lees ook:
10 items die perfect zijn voor iedere crazy plantlady

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen worden vaak gezien als onafhankelijk, warm en opgetogen. Ze vallen vaak op, net als de Ficus Lyrata. Dit is een grote boom die de show steelt in de kamer. Om deze plant in leven te houden hebben ze veel water nodig, moeten de bladeren soms schoongemaakt worden en eens in de zoveel tijd moet je ze ook verpotten.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Een Maagd is iemand waar mensen naartoe gaan met hun problemen. Super fijn dat je zo’n luisterend oor kunt bieden natuurlijk, maar het levert soms ook wel druk op. Daarom heb jij een plant nodig die weinig verzorging eist. Een rubberboom, ook wel Ficus Elastica Robusta genoemd, is zo’n plant. Je hoeft niet om te kijken naar deze plant en hij heeft een luchtzuiverende functie!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen zijn graag onder de mensen, en houden wel van plezier maken. Wel is dit een sterrenbeeld dat soms als een beetje lui wordt gezien. Een Tillandsia is het perfecte plantje voor hen. Deze plant leeft van lucht en groet niet snel. Je hoeft de plant geen water te geven, dus dat scheelt een hoop ‘gedoe’. Ook kan je hem overal in huis neerzetten. Staat hij binnen? Dan heeft de plant wel één keer per week wat druppeltjes water nodig. Moet lukken toch?

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

De Schorpioen is veelzijdig, veerkrachtig en past zich aan, net als de Sansevieria. Dit is een sterke plant die kan groeien onder verschillende omstandigheden. Krijgt hij te weinig water? No worries! De plant past zich hierop aan en andersom ook.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters zijn avontuurlijk, reizen veel rond en zijn het liefst onafhankelijk. Je bent extravert en niet vies van een feestje. De Alocasia is net als jij extravert, maar heeft wel veel liefde en verzorging nodig. Gelukkig zit zorgzaamheid in jouw aard als Boogschutter en doe jij er alles aan om de plant in leven te houden.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Als Steenbok heb jij veel zelfdiscipline en heb je altijd de touwtjes in eigen handen. De Kalanchoë Pinnata plant past dus goed bij dit sterrenbeeld. Deze plant groeit super snel en kan zich vermenigvuldigen via de broedplantjes aan de stengels van bladeren. De Steenbok kan dit goed bijhouden omdat ze super gestructureerd zijn. Je neemt je tijd om voor deze plant te zorgen, en geeft hem de ruimte om te groeien. Nice!

Waterman (20 januari – 18 februari)

Waterman heeft een kleurrijke persoonlijkheid en houdt er totaal niet van om teruggehouden te worden in hun doen en laten. De Photos plant, ook wel bekend als een drakenklimop, houdt hier ook niet van. De hangende plant is door zijn witte bloemen een vrolijk aanzicht. Hij groeit zoals hij dat zelf wil, net als jij!

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn rustig, kunnen aandachtig luisteren en zijn heel empatisch ingesteld. Jij hebt niet zoveel aandacht nodig en daarom lijk jij op een graslelie. Mocht je vergeten zijn om de graslelie water te geven? Dat geeft helemaal niks, deze plant redt zich wel. Super chill!