Food

Met deze 3 tips wordt jouw pizza een stuk gezonder

pizza

Wij zijn échte pizza lovers. Het liefst eten wij het elke dag. Maar het heeft helaas een groot nadeel. Ze zitten namelijk bomvol calorieën! Maar we hebben nu een manier gevonden waardoor jij je pizza een stuk gezonder kunt maken. 

Tips om je pizza gezond te maken

We weten inmiddels allemaal wel dat pizza niet gezond is. Een gemiddelde slice met toppings bevat al zo’n 300 calorieën! Dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoeveelheid zout deze bevat. Een normale diepvries pizza bevat zo’n 7 gram zout. Dat is me-ga veel! Om in de toekomst eens wat gezonder te gaan eten, geven we je drie tips waardoor je pizza niet alleen gezonder, maar ook lekkerder wordt!

1. Maak je eigen pizza

Als jij het zelf een pizza maakt, weet je ook precies wat voor ingrediënten erin gaan. Het leuke is dat je ook nog eens je eigen bodem kunt maken. Gooi er geen zout op, maar leg er nog een extra plakje ham op. Mocht je het nog een stukje gezonder willen aanpakken, dat kan! Ruil je pizzabodem in voor een tortilla. Smeer deze licht in met tomatensaus en strooi er ingrediënten op naar keuze. Veel gezonder!

2. Ga voor de helft

Vaak liggen de oplossingen van problemen gewoon voor je neus of uhmm… tien minuten verderop. Bel je bestie op, jullie gaan vanavond een date houden! Koop één lekkere pizza en deel deze door de midden. Voor ieder een helft. Nog trek daarna? Maak een lekkere salade met de overgebleven groenten toppings. Mocht je nou enorme cravings hebben, dan is een halve pizza voor lunch beter dan in de avond. In de middag heb je dan al genoeg gegeten en beweeg je ook nog eens genoeg om die calorieën weer kwijt te raken.

Lees ook:
Deze 8 pizza hacks zijn life changing en ken jij sowieso nog niet

3. Kies niet de meest ongezonde variant

Als je in een pizzeria zit, dan moet je natuurlijk kiezen wat je lekker vindt. Je kan je misschien wel voorstellen dat de ene een stuk gezonder is dan de ander. Kies jij een Margherita dan weet je dat daar veel kaas, dus zout op zit. Maar een grote slice met groenten is vaak ook heel lekker en het is een stuk gezonder.

Beeld: Pinterest