Fashion

Good to know! Zo loop je pijnloos op hoge hakken

Hoge hakken… You either love them or hate them. En als dat laatste bij jou van toepassing is, komt dat waarschijnlijk door het feit dat hakken gewoon niet de meest comfortabele schoenen zijn. Op hakken lopen is namelijk niet pijnloos. Sterker nog, binnen een paar uur voel je de eerste pijntjes al opkomen. Maar met de volgende tips loop je pijnloos op je hoge hakken.

Dit is hoe jij pijnloos op hoge hakken kunt lopen

Lees vooral door tot de laatste tip om pijnloos op hoge hakken te lopen. Wedden dat dit je leven zal veranderen?

Hakhoogte

Hoe hoger de hak, hoe moeilijker het is om erop te lopen. Als je een dare devil bent ga je meteen voor 12 centimeter, maar de vraag is of dat aan te raden is… Begin dus laag en work your way up. Een lagere hak waar je goed op loopt staat trouwens tien keer mooier dan een (te) hoge hak waar je niet op vooruit komt. Dus kies de juiste schoen!

Hoe dikker de hak, hoe beter

Over het algemeen geldt er één regel en dat is: hoe dikker de hak, hoe beter. Een dikkere zorgt er namelijk voor dat je comfortabeler staat. Daarom loop je bijvoorbeeld makkelijker weg op sleehakken dan op stiletto’s. Een dunne hak kan makkelijk in kleine putjes in de weg schieten, waardoor je snel uit balans kunt raken. Met een dikke hak heb je simpelweg meer draagvlakte en kan jij bij wijze van een sprintwedstrijd aangaan.

Platform hakken

Als je een hak draagt met een dik platform, lijkt het wel alsof je een 10 centimeter hoge hak draagt, maar zo voelt het niet. Dit komt doordat je voet een minder scherpe hoek maakt en voor het gevoel vlakker in de schoen ligt. Hierdoor kun je langer lopen én krijg je bovenal veel minder snel pijn. Stel, je hebt dus pumps met een hakhoogte van 10 centimeter en een platform van 1,5 centimeter. Draag je voor het oog een hak van 10 centimeter, maar voel je gevoel een hak van 8,5 centimeter.

Juiste maat

Het is heel belangrijk om tijdens het passen verschillende maten te pakken. Te krappe schoenen veroorzaken namelijk blaren, kapotte tenen en ingegroeide nagels. Daarentegen zorgen te grote hakken (waar je steeds uitglipt) voor een grotere kans op ongelukjes. Pas de schoenen dus goed in de winkel. Loop een paar rondjes om te checken of het wel de juiste hak voor je is. Het kan gebeuren dat een bepaalde pasvorm niet voor jouw voet gemaakt is en er geen enkele maat goed zit. Zoek vooral verder!

Enkelbandje of dichte schoenen

Een bandje om de enkel of een hak die aan de bovenkant dicht gewerkt is, is perfect voor meiden die voor het eerst op hakken gaan lopen. Of voor meiden die graag overdag hakken dragen, maar er niet te lang over willen doen om van A naar B te komen. Deze schoenen geven namelijk meer steun en houden je voet goed in de schoen. Dit zorgt voor meer comfort. Hakken zijn weliswaar niet heel comfortabel, maar dit maakt het proces toch een stuk gemakkelijker!

Inlopen

Je hebt een prachtig paar hakken op de kop getikt voor een speciale avond, maar je weet van tevoren al dat je ontzettend zere voeten gaat krijgen. Daarom laat je de schoenen liever in de doos zitten totdat ze er echt uitgehaald moeten worden. Don’t!

Het is veel beter om je hakken iedere dag een uurtje aan te trekken dan ze in de doos te laten verstoffen. Door het inlopen gaat de schoen naar de vorm van je voet staan én went je voet alvast aan de hoogte van de hak. Je hoeft er niet een uur op te lopen, trouwens. Het is prima om tussendoor een aflevering Pretty Little Liars te kijken terwijl je op de bank zit.

Inlegzool

Koop speciale inlegzooltjes voor jouw hakken om pijn op drukpunten te verminderen. Zo bestaan er standaard zooltjes, maar zijn er ook bepaalde plakkertjes die je op de zijkant van de voet kunt plakken of juist plaatst onder de bal van je voet. Pijn voorkom je hier niet mee, maar het maakt het lopen op je heels in ieder geval een stuk prettiger.

Lees ook:
Wil je hebben! Crocs lanceert de it-laarzen van dit moment

Tape

Dan nu dé tip. Het grote probleem als hakkendraagster is dat de bal van je voet ontzettend pijn gaan doen. Maar gelukkig is er iemand zo slim geweest om daar iets op te verzinnen. Het enige wat je nodig hebt is Leukoplast tape (te vinden in de medische hoek van de winkel) en een schaar.

Dit is wat je doet: je pakt de tape en wikkelt dit om de derde en vierde teen. Je telt trouwens vanaf je grote teen, dus het is de een-na-laatste teen en de teen in het midden. Wikkel de tape een paar keer om de tenen heen en zorg dat het stevig en strak zit zonder je tenen daadwerkelijk af te knellen. 😉 Knip de tape af en druk goed aan. Op deze manier ontlast je de zenuw die ervoor zorgt dat de bal van je voet pijn gaat doen. Het is raar, maar Girlscene heeft het getest en het werkt dus echt. Give it a try!

Beeld: iStock