Films & Series

Dit is waar de vervelende pieptoon in Expeditie Robinson vandaan kwam

Expeditie-Robinson-pieptoon

In het huidige seizoen van Expeditie Robinson zijn er al genoeg opvallende dingen gebeurd. Zo ontstond er een ruzie tussen twee expeditieleden en zijn er tot nu toe alleen nog maar vrouwen weggestemd. En is het jullie ook opgevallen dat er in de nieuwste aflevering een vervelend geluid te horen was? De makers van Expeditie Robinson komen met een verklaring over de pieptoon.

Vervelende pieptoon

Expeditie Robinson speelt zich altijd af op een tropisch onbewoond eiland. Zo vindt het dit jaar plaats op de Langkawi eilandengroep voor de kust van Maleisië. Hoewel deze eilandjes onbewoond zijn, is het aantal insecten wat er leeft wel enorm. Zo zijn er ook heel veel cicaden. Deze diertjes hebben trillende plaatjes op hun lijf die zorgen voor een pieptoon, zo ook tijdens de uitzending van Expeditie Robinson. De diertjes zijn te vergelijken met de krekels die we in Nederland kennen, maar dan groter en luider.

Lees ook:
Kijkers Expeditie Robinson delen mening over Chatilla: ‘Wat is zij irritant’

Cicaden

In een video op Instagram, laat de crew van Expeditie Robinson de beestjes zien. Hierbij hoor je ook meteen wat een ontzettend lawaai deze beestjes maken. Heb jij tijdens het kijken van Expeditie Robinson last gehad van die pieptoon? Dan komt de crew met slecht nieuws: het is namelijk onmogelijk om het achtergrondgeluid van de cicaden weg te halen uit de afleveringen. Voorlopig moeten we dus nog maar naar Expeditie Robinson kijken, met een vervelend piepgeluid. Moet je eens nagaan hoeveel last de expeditieleden hier van gehad moeten hebben. Ai! Het lijkt ons niet fijn in ieder geval.

View post on Instagram
 

 

Beeld: RTL