Beauty

Pareltje! Pearl skin is dé nieuwe make-up trend

pearl skin make up trend

Elk jaar komt de trend weer terug: prachtige dauwachtige teinten krijgen weer een kleine upgrade. In het verleden hebben we al glazed-donut skin en glass skin gezien, maar 2024 geeft ons een nieuwe beauty trend, namelijk pearl skin. De trend gaat viraal op TikTok en de #pearlskin heeft al meer dan 40 miljoen views verzameld. Nog niet bekend met de trend? Wij vertellen je alles over deze parel.

Wat is pearl skin?

Zoals de naam al verklapt, haalt deze trend haar inspiratie uit de elegante, lichtgevende glans van de parel. Het fundament van de trend is dan ook een champagne-/oesterkleurenpalet. In tegenstelling tot de welbekende glass skin, ziet je huid er bij deze trend minder nat uit. In plaats daarvan heeft de huid met deze trend een zachte en zijdeachtige look. Met de transparante look van glass skin draait allemaal om glans en shine, terwijl pearl skin een melkachtige glans heeft.

View post on Instagram
 

Hoe krijg je pearl skin?

Wat betreft de plaatsing van de make-up, is de toepassing vergelijkbaar met het aanbrengen van je highlighter – maar dan met een kleine aanpassing. Terwijl je normaal gesproken highlighter langs de bovenkant van je jukbeenderen zou plaatsen, zien we bij pearl skin dat het product wordt gemengd op de appel van de wang en langs het jukbeen, evenals op het voorhoofd. Dit heeft als resultaat minder glans en meer een stralende regenboogkleurige gloed.

View post on Instagram
 

Hoe draag je pearl skin?

Volgens beauty influencer Zoe Kim Kenealy is het idee om de illusie te creëren van een ‘dagelijkse, toevallige gloed’. “Als iemand een foto van je zou maken, zou je denken: draagt ze make-up of heeft ze gewoon geluk gehad?”, zegt ze in haar TikTok.

“Het is een hele marinerende make-up look, dus, wat de basis betreft, is je beste keuze een CC-cream. Foundation ziet er vaak ‘nieuw’ uit als je het net hebt aangebracht, terwijl dit eruitziet alsof je het de hele dag hebt gedragen,” legt ze uit. Ze raadt aan een klein beetje poeder in de T-zone te appliceren, terwijl je het glanzende gedeelte aan de zijkanten vermijdt. Ook vindt ze dat bronzer en blush bijdragen aan ‘die natuurlijke, ingedragen gloed waar we voor gaan’.

Crèmeproducten helpen alles in elkaar te smelten voor een natuurlijke finish en, met het vervagen, is wat extra gloed langs de wangen mogelijk. Creamy en vloeibare highlighters zijn ideaal voor deze make-up look. “Een ander geheim plekje waar je highlighter kunt aanbrengen” is “boven elke wenkbrauw”, vertelt ze in de TikTok.

View post on TikTok

Is make-up helemaal jouw ding? Lees dan ook dit artikel over de viral make-up looks die je wil proberen in 2024.

Beeld: instagram: claudianeacsu