Films & Series

Wie was de oude vrouw die verscheen in de nieuwe Barbie-film?

oude-vrouw-barbie-film

De nu al razendpopulaire Barbie-film is eindelijk te zien op het grote doek. Wij op de redactie van Girlscene hebben de film inmiddels ook gezien en waren enorm enthousiast. Maar we vroegen ons wel nog één ding af. Wie was de oude vrouw die halverwege de film naast Barbie op het bankje zat?

Barbie-film

Als Barbie eenmaal in de echte wereld terecht is gekomen, komt ze erachter dat het niet allemaal zo perfect is als in Barbieland. Dit moet ze allemaal even verwerken en Barbie neemt dan ook plaats op een bankje naast een oude vrouw en voert hier kort een gesprekje mee. Maar wie is deze vrouw eigenlijk?

Deze oude vrouw op het bankje is de 82-jarige dochter Barbara van Ruth Handler, de bedenker van Barbie. En nee, het is niet echt Barbara Handler, maar ze wordt gespeeld door Ann Roth. De geruchten dat de echte Barbara aan de film mee zou doen, zijn dus niet waar.

Lees ook:
Oplettende kijker ontdekt fout in film Oppenheimer

Ruth Handler

In 1959 bedacht Ruth Handler de eerste Barbie. Samen met haar man richtte ze Mattel op, die de poppen vandaag de dag nog steeds maakt. “Mijn eigen dochter speelde vroeger met papieren poppen. Ik observeerde hoe ze jarenlang met al haar vrienden speelde en was gefascineerd door de manier waarop ze speelden en zichzelf projecteerden. Ik probeerde dit idee aan andere ontwerpers bij Mattel over te brengen, maar kreeg geen positieve reacties, dus gaf ik geleidelijk aan op”, vertelde Ruth in 1997 in een interview.

Maar uiteindelijk veranderde dit, doordat ze tijdens een skivakantie in Zwitserland langs een poppenwinkel liepen. Barbara, de dochter van Ruth, kon niet kiezen tussen de poppen, omdat ze allemaal een andere outfit hadden. Ruth wilde toen een andere outfit voor de pop kopen, maar dat kon volgens de verkoopster niet. “Als je dat kostuum wilt, koop je die pop en als je dat kostuum wilt, koop je die pop.” En toen was het iconische idee geboren en kwam Barbie, de pop met verwisselbare outfits, ter wereld. En wist je ook al dat Barbie is vernoemd naar Barbara?

View post on TikTok

Beeld: barbie